Komentara: 1
Pregleda: 4204

Sonda za ultrazvučni pregled mozga novorođenčadi donirana Domu zdravlja

07.11.2014. u 02:56h
Izvor: Subotica.com
Humanitarna organizacija Serbian American medical association (SAMA), prošlog petka (31. oktobar) donirala je Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece Doma zdravlja Subotica sondu za transfontanelarnu neurosonografiju (ultrazvučni pregled mozga kroz veliku fontanelu kod novorođenčadi i odojčadi).
Sonda za ultrazvučni pregled mozga novorođenčadi donirana Domu zdravlja

Sondu čija vrednost iznosi 3.500 USD, rukovodstvu Doma zdravlja Subotica predali su Zoran Mladenović, inž., član organizacije SAMA i Srđan Mesarović, direktor Medigala, ovlaštenog distributera firme Mindray koja je i proizvođač sonde.

Ultrazvučna dijagnostika u pedijatrijskoj praksi prva je metoda izbora, jer je neinvazivna, neagresivna, bez jonizujućeg zračenja, bezbolna i može se ponavljati više puta a da ne ugrozi zdravlje deteta. Koristi se u ranoj dijagnostici urođenih deformiteta, kod patoanatomskih oštećenja tkiva prouzrokovanih raznim uzrocima, za permanentno praćenje progresije ili regresije uočenih oštećenja tkiva, za praćenje terapijskih postupaka i njihovih rezultata, kao i za prognozu oštećenja tkiva.

Ovim putem javno se zahvaljujemo humanitarnoj organizaciji SAMA na donaciji koja je omogućila da se dijagnostika u našoj ustanovi podigne na viši nivo, a samim tim i da se smanji potreba za odlaskom subotičke dece u tercijarne ustanove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4204
Povezane teme

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.