Komentara: 1
Pregleda: 2422

Solidarnost ponovo kreće u proteste

19.10.2011. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
Solidarnost ponovo kreće u proteste

Delegacija Udruženja građana Subotice "Solidarnost" u protekla dva dana je uz dozvolu suda imala uvid u dokumenta i izveštaj veštaka, povodom, kako kažu, nezakonite privatizacije "Sever"-a.

Udruženje je formiralo radnu grupu koja će uputiti napismeno spisak primedbi, uočenih nedostataka i površne procene nezakonitosti i zloupotreba pre i tokom privatizacije "Sever"-a. Izvršni odbor u proširenom sastavu započeo je i pripreme za organizovanje protestnog skupa pred zgradom Suda, 10. novembra jer je prošlo četiri meseca od donošenja zaključka skupštine grada Subotice na osnovu kojeg se od nadležnih organa zahtevalo da ispitaju sve navode iznete na skupovima nezadovoljstva bivših radnika i akcionara zbog neuspešne privatizacije preduzeća "Sever"" i nije ništa urađeno od strne policije i tužilaštva. Za sedam godina, od 1100 tužbi radnika donete su samo dve pravosnažne presude.

I dalje se dozvoljava opstrukcija menadžmenta "ATB Sever", nezaposleni radnici moraju da plaćaju veštačenja, sve je više odlaganja sudskih rasprava. Uz izuzetak nekolicine sudija, ovakav nehat i nerad i Suda i Tužilaštva nećemo više tolerisati, i zato pozivamo sve radnike "Sever"-a i građane Subotice da 10. novembra izrazimo naš protest protiv nereformisanog pravosuđa u Subotici, navodi se na kraju saopštenja Udruženja građana Solidarnost.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2422
Povezane teme

radnici Severa

Otkazi u Severu

atb sever

udruženje solidarnost

prodaja severa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.