Komentara: 34
Pregleda: 8660
Foto

SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti

30.01.2013. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Odbornička grupa “Pokrenimo Suboticu” Srpske napredne stranke zatražiće na sutrašnjoj sednici Skupštine grada izmenu tačke dnevnog reda koja se odnosi na Izveštaj Državne revizorske institucije o reviziji završnog računa budžeta grada za 2011. godinu i pravilnosti poslovanja grada za 2011. godinu.
SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti

Kako je u predlogu dnevnog reda navedeno, druga tačka sutrašnje sednice Skupštine odnosi se na donošenje preporuke nadležnim organima grada kako bi preduzeli mere i otklonili nepravilnosti utvrđene izveštajem, dok naprednjaci predlažu da se raspravlja o samom izveštaju i utvrđivanju pojedinačnih odgovornosti.

Naprednjaci smatraju da su preporuke već predviđene pomenutim izveštajem, da rokovi za njihovo ispravljanje već teku, i žele da se na skupštini raspravlja o samim delovima izveštaja.

Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Subotice za 2011. godinu (PDF, 155kb)

Analizu delova izveštaja članovi Srpske napredne stranke su danas ponovo izneli, kao i na press konferenciji od pre mesec dana, rekavši da su u pitanju manipulacije i propusti, nedostaci i neracionalnosti u trošenju sredstava, te da se posledice toga već vide, navodeći brojne primere.

Podsećajući da je tačka vezana za izveštaj skinuta pre mesec dana sa dnevnog reda i prebačena na sutrašnju sednicu, naprednjaci su izneli da su očekivali od lokalne samouprave da sve navedeno mnogo brže otkloni.

Na press konferenciji, između ostalog, naprednjaci su izneli stav da za nepravilnosti utvrđene izveštajem proizilazi neposredna odgovornost gradonačelnika, gradskog veća, gradske uprave i korisnika budžetskih sredstava, te stoga zahtevaju utvrđivanje pojedinačne odgovornost zbog toga što se utvrđene nepravilnosti odnose na zakonske obaveze.

Izvor: RTV Yueco
KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti KZN: SNS traži raspravu o izveštaju i utvrđivanje odgovornosti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 34
Pregleda: 8660

Povezana vest

Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

budžet grada subotice

budžet subotice za 2011. godinu

izveštaj revizora

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.