Komentara: 6
Pregleda: 13168

Služba za kućno lečenje do sada zbrinula 450 pacijenata

12.08.2014. u 16:56h
Izvor: RTV City
U okviru Službe za opštu medicinu Doma zdravlja, od novembra prošle godine postoji Služba za kućno lečenje, koja je namenjena zbrinjavanju nepokretnih pacijenata i lica sa najtežim i terminalnim fazama oboljenja. Za prvih devet meseci rada zbrinuto je oko 450 pacijenata, od kojih određeni broj još uvek koristi usluge ove Službe. Lekari i medicinsko osoblje gotovo svakodnevno obilazi pacijente kako bi im pružili adekvatne medicinske tretmane.
Služba za kućno lečenje do sada zbrinula 450 pacijenata

Služba za kućno lečenje formirana je sa ciljem da pacijenti koji se suočavaju sa teškim ili neizlečivim bolestima, kao i oni koji su nepokretni ili nemoćni, mogu da ostvare adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Služba pokriva teritoriju grada Subotice kao i prigradska naselja, a zapošljava četiri lekara i petnaest medicinskih sestara i tehničara koji svakodnevno pružaju medicinske usluge našim sugrađanima. Pružaju se medicinske usluge koje obuhvataju primarnu zdravstvenu zaštitu, ali i neke specifične dijagnostičke i terapijske metode.

Da bi pacijent mogao da koristi medicinske usluge koje se pružaju u ovoj Službi, neophodno je da se konsultuje sa svojim izabranim lekarom koji će popuniti prijavu, a na osnovu koje će se, pored procene zdravstvenog stanja i stava komisije doneti odluka da li lice može da ostvari zdravstvenu zaštitu u kućnim uslovima.

Takođe, ukoliko članovi porodice smatraju da je pacijentu neophodna kućna nega, potrebno je da popune prijavu u ovoj Službi na osnovu koje će se doneti odluka.

Služba za kućno lečenje nalazi se u Kumičićevoj ulici br. 4 u prostorijama nekadašnje Apoteke. Radno vreme je radnim danima od 7 do 20 časova, a subotom od 7 do 14 časova. Sve neophodne informacije pacijenti mogu dobiti putem telefona na broj: 552 – 712.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 13168
Povezane teme

dom zdravlja subotica

služba kućnog lečenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.