Komentara: 0
Pregleda: 4700

Slava Bratstva "Sveti knez Vladimir"

29.07.2016. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
Rezanjem slavskog kolača u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i kulturnim programom u Gradskoj biblioteci Srpsko-rusko-belorusko bratstvo „Sveti knez Vladimir“ juče je obeležilo slavu.
Slava Bratstva "Sveti knez Vladimir"

U čitaonici Gradske biblioteke održana je promocija knjige „Gozba kneza Vladimira“, autorke Dušice Milanović Marike, koja je kroz tajanstvene događaje mnogovekovne prošlosti pokušala da osvetli lik velikog kneza. Služeći se magijskim realizmom, autorka je sudbinu kneza Vladimira spojila sa savremenom ljubavnom pričom jednog beogradskog para.

-Kako uvek tema nađe pisca, tako je i mene očarao svetlonosni lik kneza Vladimira, za koga je Putin rekao da je istinski osnivač ruske nacije, krstitelj Rusa i jedna od najharizmatičnijih vladarskih figura. Drugi deo knjige je sa prvim povezan duhovnim i krvnim vezama, a dešava se u Srbiji današnjeg doba-otkriva autorka Dušica Milanović Marika.

Slava Bratstva "Sveti knez Vladimir"

U skladu sa misijom jačanja kulturnih i duhovnih veza, kroz pružanje pomoći lokalnoj zajednici slavski program je i ove godine imao humanitarni karakter.

- Odlučili smo da pomognemo deci sa posebnim potrebama. Naše udruženje uvek pokušava da organizuje neku humanitarnu akciju, pa ćemo tako i ovoga puta deo prihoda od prodatih knjiga izdvojiti za Uduženje za pomoć osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“ - kaže predsednik Bratstva „Sveti knez Vladimir“, Milenko Milošević.

Slava Bratstva "Sveti knez Vladimir"

Veče je ruskim i srpskim muzičkim numerama obogatila Ženska vokalna grupa „Mironosice“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4700
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.