Komentara: 8
Pregleda: 3193

Slabije interesovanje za poljoprivredna zemljišta u državnoj svojini

02.09.2014. u 16:19h
Izvor: RTV City
U Novoj opštini održan je drugi dan javnog nadmetanja za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini. Za ukupno oko 2.500 ha, na koliko je bio raspisan ovogodišnji konkurs, interesovanje lica je bilo mnogo manje nego što je ranije bio slučaj. Razlog tome su, kako je rečeno, relativno male obradive površine kao i niže klase ponuđenih parcela, koje i nisu naročito interesantne poljoprivrednim proizvođačima. Većina parcela izdata je u jednogodišnji zakup po početnim cenama.
Slabije interesovanje za poljoprivredna zemljišta u državnoj svojini

Pažnju ponuđača privuklo je ukupno oko 600 ha parcelisanog zemljišta, za koje su izlicitirane cene bile nešto veće, a dve ponude prešle su 100 odsto od početne vrednosti.

Očekivani prihod od licitacija je oko 10 miliona dinara, a četrdeset delova od pomenute sume ide u gradsku kasu. Ovo nije jedini prihod lokalne samouprave od poljoprivrednog zemljišta izdatog u zakup za ovu godinu.

Do 30. septembra očekuje se uplata druge godine zakupa za zemljište izlicitirano prošle godine. Uz prenos sredstava Programa iz prethodnih godina i ovogodišnji prihod od oko 100 miliona dinara, u gradskom budžetu će se naći oko 200 miliona dinara za namensko trošenje.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3193
Povezane teme

licitacija državnog zemljišta

licitacija

licitacija zemljišta

nova opština

državno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.