Komentara: 3
Pregleda: 5802

Slaba prodaja stanova

28.05.2012. u 16:02h
Izvor: RTV Yueco
Stanovi u Subotici sve slabije se prodaju, iako je njihova cena od 2008. godine do sada pala i do 35 odsto. Po rečima trgovaca nekretninama, ljudi se najviše plaše političke nestabilnosti, odnosno perioda pre i posle izbora, kao i nestabilnosti dinara i upravo iz tog razloga ova godina loša je po pitanju prodaje stanova. Trgovci takođe napominju da postoje i stanovi koji konstantno drže cenu, uglavnom oni na dobrim lokacijama u centru grada, ali postoje i oni koji idu ispod svojih realnih cena, što zavisi od hitnosti njihove prodaje.
Slaba prodaja stanova

Borislav Kapor rešio je da kupi stan sada kada je njihova cena manja za nekoliko hiljada eura. On pretpostavlja da cene stanova neće još dugo padati, pa želi da iskoristi priliku za kupovinu jeftinijeg stana.

Cene kvadratnog metra na Prozivci u starogradnji kreću se od 450 do 500 eura, u zavisnosti od spratnosti i opremljenosti, dok se novogradnja kreće od 650 do 700 eura po kvadratnom metru. Kada je reč o Radijalcu, kvadratni metar se kreće od 500 do 550 eura, u centru Subotice starogradnja od 600 do 650 eura, novogradnja od 750 do 950 eura, dok je jedan od jeftinijih kvadrata u gradu na Teslinom naselju i košta oko 400 eura.

U agenciji napominju da je vreme brze prodaje stanova, za nekoliko nedelja, prošla, odnosno da su takvi slučajevi sve ređi. Iako tržište nekretnina zbog male prodaje stanova sve više smanjuje cene, još uvek se dugo čeka na pravog kupca, koji je spreman da izdvoji novac za stan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5802
Povezane teme

nekretnine

cene nekretnina Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.