Komentara: 24
Pregleda: 5256

Slaba igra i ubedljiv poraz fudbalera Spartaka protiv Metalca (0:3)

22.08.2015. u 15:51h > 21:03
Izvor: Subotica.com
Loša igra i još lošiji rezultat konačan su zaključak današnjeg meča 7. kola Super lige u kojem je Metalac u Subotici pobedio Spartak rezultatom 3:0 .
Slaba igra i ubedljiv poraz fudbalera Spartaka protiv Metalca (0:3)

Iako se oporavio od nezgodne povrede koja ga je više meseci odvojila sa terena Nemanja Milić nije započeo meč među prvih 11, baš kao i ni nedavna akvizicija Spartaka nigerijac Eke Uzoma.

Meč je počeo prilikom za Spartak već u 2. minutu kada je na odličan centaršut sa leve strane Stefan Ilić bio za malo kratak, ali i ta prilika izmamila je uzdahe malobrojne publike koja se po oblačnom, ali suvom vremenu okupila na Gradskom stadionu.

U prvih dvadesetak minuta meča nešto konkretniju igru pružila je domaća ekipa, ali izglednijih šansi za pogodak nije bilo. U 21' minutu posle loše izvedenog kornera gostiju otvorila se prilika za kontranapad koji je Spartaku odlično krenuo - loptu je preuzeo na sredini terena Stefan Ilić, prosledio do Makarića koji je pretrčao pola terena međutim otišao isuviše od gola, zatim pokušao da posluži igrače koji su čekali pred golom Metalca, ali lopta ih je sve preletela.

U 26. minutu meča gosti iz Gornjeg Milanovca imali su priliku da nešto ozbiljnije urade pred golom Spartaka ali loše izvođenje prekida završilo je akciju u samom začetku. Minut kasnije na drugoj strani posle drugog vezanog kornera pokušao je Stefan Ilić sa vrha šesnaesterca ali bio je to lak plen za golmana Nemanju Belića, međutim beležimo prvi šut u okvir gola za Spartak.

u 32' minutu Merdović je volej udarcem iskosa sa leve strane testirao Janoševića ali golman plavo-belih odlično je reagovao i refleksnom intervencijom boksovao loptu u korner, koji je izveden ali bez uspeha. Nepun minut kasnije isti igrač koji je prvi zapucao ka golu Spartaka bio je precizan iz iznenadne šanse, bolje rečeno loše reakcije Spartakove zadnje linije i rutinski savladao Janoševića za 0:1.

Na tribinama se sporadično čulo "Hoćemo pobedu", "Hoćemo stadion" i "Gde su vam reflektori" što je u nedostatku interesantnijih dešavanja na terenu bilo i najzapaženije u tom periodu.

Na pet minuta do kraja iznenada se ukazala šansa za Metalac koju je stvorio Nikodijević svojom borbenošću, ali na sasvim solidan centaršut prvi do lopte je stigao odbrambeni igrač Spartaka i sprečio veću opasnost po gol svog tima.

Gol zaostatka na domaćem terenu nije bio dovoljno motivišući faktor za igrače Spartaka pa je tako ostatak prvog dela protekao tek u povremenim izletima na polovinu Metalca, ali gosti su se organizovano branili. Na isteku 45' minuta Metalac je udvostručio svoju prednost na 2:0 nakon akcije u kojoj je ponovo izigrana odbrana Spartaka, ovaj put egzekutor je bio Stanojević.

Nakon što je sudija odsvirao vreme za pauzu došlo je do malog verbalnog incidenta na delu između zapadne tribine i svečane lože u kojem su srećom samo pale teške reči i preki pogledi, ali situacija se brzo smirila. Povod je bio skandiranje na temu reflektora.

Samo što se nastavio meč gosti su uvećali svoju prednost na 3:0. Posle još jedne smušene reakcije Spartakove odbrane najbolje su se snašli igrači Metalca i bez većih problema po treći put savladali Janoševića.

Gosti vidno zadovoljni verovatno i za njih iznenađujućom prednošću povukli su se u odbranu svog gola, a to je ostavilo prostor Spartaku da pokuša da uradi nešto više. Beležimo šansu u 54' minutu meča kada je Mezei natrčao na odbijenu loptu i snažno šutirao sa oko tridesetak metara, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

U 65. minutu meča u igru je ušao nigerijac Eke Uzoma koji je zamenio Makrića, a tamnoputi igrač je već u prvom kontaktu sa loptom dobio vacije sa tribina iako je njegov ambiciozan pokušaj sa oko 35 metara završio daleko od gola Belića. Nastavio je vezanjak sa bundesligaškim iskustvom da trči i čini se bude u tom momentu najaktivniji igrač Spartaka, pa tako u u 70. minutu meča probio je po levoj strani i lepo poslužio Ilića koji je igra glavom ali nije bio precizan.

U 76' minutu beležimo zanimljivosti na obe strane - prvo su napali igrači Metalca preko Milovanovića koji je bio u šansi da sa vrha šesnesterca lobuje istrčalog Janoševića, ali golman Spartaka u ovom duelu bio je uspešniji. Već u nastavku akcije uzbuđenja su bila na drugoj strani. Golman Belić neoprezno startuje nad Ivanovićem, sudija pušta prednost pošto je Torbica bio u prilici da nastavi akciju u povoljnoj situaciji, ali kapiten šutira pomalo brzopleto i promašuje izglednu šansu. Već u sledećem napadu jedan od igrača Metalca loptu sklanja sa gol linije i rezultat ostaje nepromenjen 0:3.

Ulaskom Fedina umesto Miloševića prodori po desnoj strani postali su znatno opasniji, pa tako beležimo šansu u 80' minutu kada je Fedin lepo probio po boku i još lepše centrirao ali odbrana Metalca bila je na mestu. Koliko je Kazahstanac bio željan igre pokazao je i u 84. minutu kada je šutirao iskosa sa desne strane, ali zamalo je bio neprecizan.

Suočen sa gubitkom bodova i velikim zaostatkom Spartak je zaigrao znatno ofanzivnije i povezanije, ali vreme je neumitno teklo. Rezultat koji je napravlje u drugom minutu drugog dela ostao je na snazi do kraja.

U slabu posetu na stadionu (oko 300 posetilaca) uklopila se i navijačka grupa na severu koja je, iako u znatno manjem broju nego inače, bodrila ekipu sve do 47' minuta, odnosno do trećeg gola, a onda je ceo stadion utihnuo, čuli su se tek poneki glasovi sa terena..

Po završetku utakmice šef struke Spartaka Stevan Mojsilović kratko je prokomentarisao meč: - "Naiđu takvi dani u fudbalu da jednostavno ništa ne uspeva. Takav je nama bio danas. Uz one probleme sa realizacijom, pa gol koji smo primili iz prve naše greške... Ništa novo nije ovo ono u odnosu na ono što nam se dešavalo i na prethodnim utakmica s tim da smo danas bili veoma loši u defanzivi."

Spartak - Metalac 0:3 (0:2)
Merdović 33', Stanojević 45'+, Sedlar 47'

FK "Spartak": Janošević Jočić, Kovačević, Torbica, Milošević (Fedim 78'), Mezei, Antonić, Ilić, Farkaš, Jondić (Ivanović 45'), Makarić (Uzoma 65').

FK "Metalac": Belić, Nikodijević, Mladenović, Otašević, Sedlar, Panić, Ivanović (MIlovanović 71'), Dimitrijević (Lukić 60'), Đenić, Stanojević, Merdović.

Sledeći protivnik - Vojvodina

U narednom kolu Spartak dočekuje Vojvodinu koja će verovatno biti izmorena od nastupa u Ligi Evrope i meča koji igraju u četvrtak, bez obzira na konačan ishod sa češkim Plzenom, ali da li će to biti dovoljno da Spartak pokuša da iznenadi videćemo narednog vikenda. Do tada u subotičkoj ekipi mora doći do značajne promene odnosa prema igri i plavo-belom dresu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 5256
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.