Komentara: 7
Pregleda: 4771

Skupština stanara finansira popravku krova koji prokišnjava

31.03.2015. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
U toku su radovi na krovu zgrade Trg Jakaba i Komora broj 28. Problem je bio što je decenijama krov prokišnjavao i stanari na 10-tom spatu iz godine u godinu su se borili sa vlagom i buđi.
Skupština stanara finansira popravku krova koji prokišnjava

Skupština stanara u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada je obezbedila novac za radove i izabrala izvođača radova sa najboljom ponudom. Rok za završetak radova je kraj maja. Yueko televizija prošle godine je izveštavala o ovom problemu kada je porodica Farkaš bila spremna da tuži zgradu zbog nehumanih uslova života u stanu. Stanari kažu da je prilog doprineo da se možda brže reši problem.

Jelisaveta Farkaš oduševljena je što će biti popravljen krov koji prokišnjava. U zgradi živi od 1974.godine kada je sagrađena. Prošle godine su mislili i da tuže Skupštinu stanara zgrade  što nije popravljen  krov . Na svu sreću više od 90 odsto stanara krajem prošle godine je izdvojilo novac za popravku krova.

U zgradi ima ukupno 75 stanova, a na 10 spratu sedam. Do sada se razmišljalo da se izgradi kosi krov na postojeći krov i ta investicija košta dva miliona dinara. Skupština stanara sakupila je preko milion dinara.

Izvođač radova kaže da se radovi odvijaju prema predviđenoj dinamici. Uradiće se zamena postojeće hidroizolacije na krovu.

Problem ravnih krovova koji prokišnjavaju postoji  nekoliko decenija u Subotici. U Direkciji trenutno ima više od deset  zahteva od strane Skupštine stanara koji imaju problem sa krovovima koji prokišnjavaju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 4771

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.