Komentara: 13
Pregleda: 6131
Foto

Skupština grada dodelila zemljište fabrici "Kontiteh fluid"

27.08.2015. u 15:38h > 16:54
Izvor: Subotica.com
Odlukom Skupštine grada kompaniji „Kontiteh fluid“ dodeljeno je bez naknade zemljište za izgradnju novog objekta u Privrednoj zoni mali Bajmok.
Skupština grada dodelila zemljište fabrici "Kontiteh fluid"

Odbornici sa 46 glasova za i jednim uzdržanim (odbornik Almaši Silard) usvojili su ovu tačku dnevnog reda.

- Namere investitora su da u okviru druge faze investicije izgradi proizvodni objekat veličine oko 12.200 kvadratnih metara – polovina je predviđena Ugovorom o prenosu zemljišta iz 2011. godine i još 6.200 da realizuje ulaganja u vrednosti od 17 miliona evra u osnovna sredstva – obrazložio je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za privredu. - Plan kompanije je da sukcesivno do 2018. godine uposli još 500 radnika, i tako dođe do 1.150 radnih mesta.

Prema Elaboratu o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u privrednoj zoni “Mali Bajmok” kompaniji “Kontitek fluid”, koje je sačinilo preduzeće Privredno tehnološki parkovi, zaključuje se da je iznos procenjene tržišne vrednosti zemljišta za otuđenje manji od očekivanog iznosa uvećanja javih prihoda gradskog budžeta u periodu od pet godina po osnovu realizacije ove investicije, što je u saglasnosti sa Uredbom o načinu na koji se investitorima zemljište može ustupiti bez naknade.

Iako su podržali ovu odluku, odbornici iz redova Demokratske stranke naglasili su u nekoliko navrata da je ovo samo nastavak investicije koja je započeta kada su oni bili na vlasti u gradu.

- Aktuelna vlast samo nastavlja ono što smo mi započeli, umesto da radi na realizaciji novih projekata – poručio je Slavko Parać, predsednik odborničke grupe DS-a. - Tome u prilog govori i izveštaj o stanju budžeta u prvih pola godine, gde se vidi da je on loše planiran, naduvan i da u njemu nema sredstava za realizaciju investicija. Sve što se radi u gradu radi se sredstvima koja su došla iz pokrajinske kase.

Odbornici u usvojili i odluku da se priznanje Počasnog građanina dodeli biologu Đuli Selešiju, dok se priznanje Pro urbe ove godine neće dodeliti.

Pored toga, odlučeno je da se na mesto vršioca dužnosti direktora JP „Zavod za urbanizam“ postavi Timea Tripolski, što je, kako se moglo čuti, peti put da se u ovom preduzeću, istoj osobi produžava v.d. stanje.

Zanimljivo je da je na samom početku dnevni red zasedanja proširen sa dve tačke, od kojih je jedna – predlog SPS-a da se na mesto predsednika UO „Doma zdravlja“ Subotica umesto dr Rodoljuba Đurića postavi dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice, odmah povučena na zahtev predlagača.

Inače raspravi o tačkama dnevnog reda prethodila je jednočasovna polemika u vezi odsutnosti sekretara Skupštine, koja je na trudničkom bolovanju.

Izvor: Subotica.com
33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada 33. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6131

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

velika većnica

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.