Komentara: 1
Pregleda: 2561

Skup ekonomista na temu izlaska iz krize

20.04.2012. u 18:09h
Izvor: RTV Yueco
Na Paliću je otvoren 17. internacionalni naučni skup “Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu”. Skup organizuje Ekonomski fakultet Subotica, a ove godine je posvećen ulozi strategijskog menadžmenta u prevazilaženju ekonomske i finansijske krize. Na skupu će biti predstavljeni radovi na ovu temu nekoliko desetina ekonomskih stručnjaka iz zemlje, regiona i sveta.
Skup ekonomista na temu izlaska iz krize

Za ovogodišnji naučni skup prijavljeno je 136 referata,a učesnici doleze iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, regiona ali i zemalja Evrope kao što su Češka, Slovačka, Rusija i Engleska, odnosno dalekog istoka, iz Kine i zapada, iz SAD-a. Dominantna tema referata jeste drugi talas svetske ekonomske krize, koji je započeo 2011. godine, odnosno uloga strategijskog menadžmenta u prevazilaženju ekonomske i finansijske krize. Zaključci skupa biće publikovani i prosleđeni nadležnim institucijama.

Jedan od uvodničara skupa bio je viceguverner Narodne banke Srbije dr Bojan Marković. On očekuje od ovog skupa da pruži odgovor ne na to koliko brzo treba izaći iz krize, već na koji način, kako bi rast i razvoj postali stabilni i održivi na duži period.

Skup se završava danas, a u toku celog dana traju sesije na koliko lokacija u Subotici i na Paliću. Najbolji radovi biće objavljeni u časopisu „Strategic Management“ nakon predviđene procedure.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2561
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.