Komentara: 1
Pregleda: 5487

Skener za kontrolu robe na Horgošu

26.05.2011. u 00:45h
Izvor: RTV Yueco
Skener za kontrolu robe na Horgošu

Na graničnom prelazu Horgoš postavljena je najsavremenija oprema za kontrolu robe. Mobilni kamion uvežen je prošle godine iz Kine, a omogućiće brže i sigurnije carinjenje, sprečavajući krijumčarenje i suzbijajući kriminal. Povodom Dana carinske službe, premijer Srbije Mirko Cvetković , ambasador Narodne republike Kine u Beogradu Vei đinhua i direktor Uprave carine Predrag Petronijević prisustvovali su na Horgošu demonstraciji rada skenera.

Na graničnom prelazu Horgoš od sada će teže moći da se prokrijumčari roba. Specijalni mobilni skener, detektuje sve organske materije, i odmah na monitoru obeležava u kom delu, automobila ili kamiona se nalazi sumnjiva roba. U cilju modernizacije i unapređenja usluga Uprava carina Republike Srbije nabavila je deset novih skenera za kontrolu ljudi i robe na carinskim prelazima radi smanjenja korupcije i sprečavanja nelegalne trgovine. Pored toga, nabavljen je i jedan stabilan koji će biti postavljen na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Specijalna oprema je uvežena iz Kine. Srbija je uzela kredit u vrednosti od 30 miliona evra na 15 godina, stim da je grejs period dve godine. Carinska služba sada ima najmoderniju opremu.

Na ovaj način obezbediće se efikasniji rad carinskih službenika, bezbednije granice i velika ušteda budžeta Republike Srbije. Opremu je proizvela kineska firma “Nuctech”.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5487
Povezane teme

granični prelaz horgoš

mirko cvetković

kontrola robe na horgošu

skener za kontrolu robe na granici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.