Komentara: 4
Pregleda: 6382

Sezona virusa koji izaziva prehladu

23.09.2014. u 16:39h
Izvor: RTV Yueco
U toku je sezona prehlada koja je izazvana blažim virusom, ističu u Opštoj bolnici Subotica. Povećan broj prehlađenih povezan je i sa početkom školske godine, s obzirom na to da se virus prenosi kapljično. Virus koji izaziva prehladu nije kao virus gripa, koji je mnogo ozbiljniji, ali su nekoliko dana prisutni simptomi začepljenog nosa, kijavice i grebanja u grlu. U slučaju ovakvih simptoma nije potrebno koristiti antibiotike.
Sezona virusa koji izaziva prehladu

U vreme kada je sezona prehlada, kao što je sada, veliki broj građana vodi računa o tome kako se hrani, odnosno pokušava da svoj imunitet održi jakim, kako ga virus ne bi savladao. Ipak, nekada se nije moguće sačuvati.

U Opštoj bolnici u Subotici ističu da ovaj virus ide sa blažom temperaturom, do 38 stepeni, a osim toga javljaju se simptomi kao što su začepljen nos, kijavica i grebanje u grlu. Virus se prenosi kapljično, odnosno vazdušno i već dva sata nakon kontakta sa virusom, klinička slika se menja, a simptoni se osete već posle dan – dva.

Najbitnije je uzimati povećanu dozu vitamina u vreme sezona prehlade, održavati fizičku kondiciju, ali i voditi računa o spavanju, koje je neophodno za zdravlje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6382
Povezane teme

opšta bolnica

virusi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.