Komentara: 26
Pregleda: 12372

"Selma" izrađuje i montira semafor na Gradskom stadionu do proleća 2014.

23.10.2013. u 13:12h
Izvor: Subotica.com
Sprovedena je procedura javne nabavke za dobavljanje i montiranje semafora na Gradskom stadionu i za izvođača je izabrana subotička firma "Selma" kao jedini ponuđač. Vrednost radova na izradi semafora, kontrolne table i kabliranja iznositi oko 1.600.000 din (+ PDV). Semafor bi trebao da bude gotov do kraja godine, a svi radovi do marta 2014., ukoliko to dozvole vremenski uslovi.
"Selma" izrađuje i montira semafor na Gradskom stadionu do proleća 2014.

Konkurs je raspisan krajem septembra (30.09.2013.) i u propisanom roku (8.10.2013.) jedini ponuđač bila je subotička "Selma". Period za žalbu je prošao bez prigovora pa je tako potvrđen jedini izbor. Kriterijum za ocenjivanje ponuda je bio najniža ponuđena cena, a ona je u slučaju preduzeća "Selma" iznosi 1.632.000 din (+PDV) što podrazumeva izradu semafora, montažu prateće instalacije i uređaja za kontrolu. Da podsetimo, novac u iznosu od 2.000.000 din obezbeđen je od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

Sitni radovi u fazi pripreme su već počeli, semafor će projektovati i izraditi pomenuti izvođač radova, koji je po Ugovoru zadužen za radove na polju elektronike i signalizacije, dok će radove na montiranju izvesti radnici JKP "Stadion".

"Zajednička želja je da se izrada semafora završi do kraja godine pa da se sa prvim danima u novoj godini zajedno sa radnicima JKP 'Stadion' pređe na sledeću fazu, a to je montiranje stubova i držača tog semafora kako bi bio spreman za upotrebu već na utakmici protiv Vojvodine koja se igra početkom marta na Gradskom stadionu u Subotici" - izjavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport.

"Selma" izrađuje i montira semafor na Gradskom stadionu do proleća 2014.

Semafor će se sastojati iz dva dela, gornji će prikazivati vreme igre ili realno vreme, donji deo prikazivaće rezultat i period. Mehaničke karakteristike semafora su sledeće: Dimenzija (VxH): 6.5x 4.5m, dimenzija gornjeg dela (VxH): 6.5x2m, dimenzija donjeg dela (VxH): 6.5x2.5m.

Što se tiče karakteristike prikaza, visina cifara će biti 1.5 metar, širina cifre: 935mm, širina segmenta će iznosti 110mm. Na crnoj podlozi navedene vrednosti biće ispisane crvenim led diodama, dok će statični tekst i okviri biti istaknuti belom bojom.

"Selma" izrađuje i montira semafor na Gradskom stadionu do proleća 2014.

Paralelno sa postavljanjem semafora biće raspisan tender za nabavku i montiranje stolica za bočne delove zapada koji su ostali nepokriveni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 12372

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

semafor

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.