Komentara: 2
Pregleda: 7072

Saradnja "Srbijagasa" i Ekonomskog fakulteta

26.01.2012. u 03:47h
Izvor: Subotica.com
Saradnja "Srbijagasa" i Ekonomskog fakulteta

U nameri da se na najbolji način povežu teorija i praksa, privreda i visoko obrazovanje, u Novom Sadu je juče potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji između Javnog preduzeća „Srbijagas“ i Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Sporazum su potpisali generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i dekan Ekonomskog fakulteta dr Nenad Vunjak. Suština buduće saradnje zasnovana je na sticanju praktičnih znanja studenata tog fakulteta, praksi i eventualnom zapošljavanju u preduzeću „Srbijagas“, angažovanju stručnjaka „Srbijagasa“ u izvođenju praktičnih delova nastave, kao i na izradi zajedničkih studija i elaborata bitnih za dalji razvoj državne gasne kompanije i preduzeća, koja posluju pod njenim okriljem.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da ovaj Sporazum pruža šansu mladima da daju veliki doprinos kreiranju razvoja srpske privrede i da on, s druge strane, na praktičan način, pomaže fakultetima. „Studenti Ekonomskog fakulteta će ubuduće sticati i praktična znanja.

Saradnja Ekonomskog fakulteta Subotica i Srbijagasa - Nenad Vunjak, Dušan Bajatović

Mi, na ovaj način, želimo da vežemo domaću pamet za razvoj i kreiranje srpske industrije. Pored Ekonomskog, u planu je povezivanje „Srbijagasa“ na istim osnovama i sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i sa fakultetima beogradskog univerziteta, poput Rudarsko-geološkog, Mašinskog i još nekih fakulteta. Pred Srbijagasom su veliki projekti, uvode se nova pravila, prilagođena evropskom zakonodavstvu, što će zahtevati nova znanja, nove profile ekonomista, menadžera, pravnika, inženjera. Upravo ta znanja su nam potrebna i zbog toga ćemo nastojati da uspešne studente naših fakulteta na adekvatan način uključimo u projekte, poput Južnog toka, podzemnih skladišta gasa, upravljačkih sistema itd.“, rekao je Bajatović.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici dr Nenad Vunjak istakao je da je taj fakultet već potpisao nekoliko važnih sporazuma sa preduzećima i institucijama u Srbiji i van nje, koji omogućavaju sticanje još šireg obrazovanja i bolju perspektivu za studente.

„Do sada smo na ovaj način, pored Srbijagasa, ozvaničili saradnju i sa velikom revizorskom kućom „Dilojt“, zatim sa preduzećima „Agroživ“, „Mlekoprodukt“, „Simpo“ i „Merkator“, a u pripremi je još niz sličnih sporazuma, koje planiramo da potpišemo do marta, i koji će, sigurni smo, na pravi način povezati teoriju i praksu. Pored velikih privrednih preduzeća, planiramo da u svakoj opštini u Vojvodini imamo svog poslovnog partnera, a uspešno smo započeli i saradnju sa srednjim školama, gimnazijama i ekonomskim školama iz Pokrajine. Sve ove aktivnosti dokaz su da mi, pored obrazovanja, razmišljamo i o tome da naši studenti, kad završe fakultet, imaju gde i da rade“, pojasnio je dekan fakulteta dr Nenad Vunjak.

Ekonomski fakultet Subotica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 7072
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

dušan bajatović

srbijagas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.