Komentara: 21
Pregleda: 3972

Saopštenje GO SPS-a

25.11.2015. u 17:06h
Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)
Saopštenje GO Socijalističke partije Srbije prenosimo u celosti.
Saopštenje GO SPS-a

25. novembra 1918. godine, pre skoro jednog veka, Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji, sa svojih 757 delegata proglasila je prisajedinjenje Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji.Socijalistička partija Srbije poštuje tradiciju i istoriju svoga naroda. Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije u Vojvodini datum prisajedinjenja smatra istorijskim i vrlo značajnim za sve građane Republike Srbije. Prisajedinjenje je označilo vrhunac i ispunjenje težnji Srpskog naroda da svoja nacionalna prava ostvaruje u okviru jedinstvene, uređene države, tadašnje Kraljevine Srbije.

Danas je Vojvodina Autonomna Pokrajina Republike Srbije, čiju autonomiju SPS u potpunosti podržava dok god je ona u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije uz poštovanje i jednaka prava svih građana koji je čine. SPS ostaje dosledan svojim ranije izrečenim stavovima koji se odnose na pitanje autonomije AP Vojvodine, a sve u cilju unapređenja i podizanja kvaliteta života i ekonomskog i privrednog jačanja kako AP Vojvodine tako i Republike Srbije.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 3972
Povezane teme

sps

sps subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.