Komentara: 31
Pregleda: 9935

Saopštenje kabineta gradonačelnika

29.01.2014. u 14:54h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
U nastavku prenosimo saopštenja kabineta gradonačelnika Subotice:
Saopštenje kabineta gradonačelnika

Predstavnici nemačke kompanije „Lidl Srbija supermarketi” k.d. Beograd, obratili su se, početkom decembra 2013. godine, nadležnima u subotičkoj lokalnoj samoupravi sa molbom da se razreši zastoj u realizaciji pripremnih radnji na dobijanju građevinske dozvole za izgradnju poslovnog prostora u Subotici, na Segedinskom putu, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Subotice.

Angažovanjem stručnih službi Gradske uprave, predstavnika JP „Zavod za urbanizam grada Subotice”, JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice” i JKP „Vodovod i kanalizacija”, nemačkom trgovinskom lancu „Lidl” pružena je puna logistička podrška, razrešene su sve dileme oko realizacije projekta i stvoreni uslovi za izradu glavnog projekta.

Na adresu pomoćnika gradonačelnika grada Subotice za oblast male privrede, Ljubena Hristova, 24. januara 2014. godine stigla je zahvalnica kompanije „Lidl Srbija supermarketi” lokalnoj samoupravi na nesebičnoj, brzoj i efikasnoj podršci oko rešavanja tehničkih problema vezanih za izradu građevinskog projekta. Kompanija „Lidl Srbija supermarketi” k.d. Beograd obavestila je, istovremeno, subotičku lokalnu samoupravu da diskontni lanac „Lidl”, jedan od 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca, bez zastoja nastavlja svoje aktivnosti na teritoriji grada Subotice.


U još jednom saopštenju iz gradonačelnikovog kabineta navodi se da je na osnovu rešenja Ministarstva finansija, za potrebe proširenja Slobodne zone Subotica formirana komisija u čijem sastavu je, pored predstavnika pet ministarstava Republike Srbije, bio i predstavnik lokalne samouprave grada Subotice, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede Ljuben Hristov.

Komisija je, 21. decembra 2013. godine, utvrdila ispunjenost prostornih i energetskih uslova, uslova zaštite životne okoline i drugih tehničkih uslova, uslova za rad carinske službe, kao i uslova u pogledu sprovođenja mera carinskog nadzora za rad Slobodne zone. Komisija je u svom izveštaju predložila Ministarstvu finansija da se izda dozvola za rad proširene Slobodne zone Subotica, što se direktno odražava na nesmetan početak rada kompanije „Svarovski” koja je već počela sa priprema terena za izgradnju svoje proizvodne hale.

Pored predstavnika grada Subotice, u sastavu komisije bili su i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva građevinarstva i urbanizma, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja i Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 9935

Povezane vesti

Povezane teme

slobodna zona subotica

kabinet gradonačelnika

svarovski

swarovski

lidl

lidl subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.