Komentara: 23
Pregleda: 9862

Šamaranja (ni)je bilo

28.05.2012. u 17:13h
Izvor: RTV Yueco
Prošle nedelje na društvenoj mreži facebook pojavila se slika devojčice, sa podlivom na obrazu. Majka, Nela Lazić iz Subotice je optužila načelnicu Dečjeg odeljenja Opšte bolnice, doktorku Katju Pulevu da je ošamarila devojčicu. U telefonskom razgovoru u petak majka i doktorka su novinaru naše kuće rekli da će dati izjavu u ponedeljak, stim da danas majka nije želela da govori, jer kako kaže sve je već ispričala novinarima i tako je savetovao advokat, a doktorka je rekla da je Bolnica uputila saopštenje i da nema šta da doda jer je to stav ustanove gde radi.
Šamaranja (ni)je bilo

U telefonskom razgovoru u petak, Nela Lazić nam je rekla da kada je devojčica došla kući bilo joj je loše i tražila da joj kupi sok.” Kada sam došla videla sam detetu nije dobro i otišli smo odmah kod doktora, koji nas je uputio na Dečje odeljenje Opšte bolnice u Subotici. Medicinska sestra je izmerila temperaturu, pritisak i onda je došla doktorka i postavljala uobičajena pitanja detetu. Kako se oseća? Šta je jela? I slično. Sve je bilo u redu dok nisu pokušali da izvade krv iz prsta ćerki da provere šećer. Dete mi se uplašilo i pokušala sam da ga smirim. Vikala je: ”nemojte iglom bojim se”. Tada su mi rekli da bi možda bilo bolje da izađem, što sam i uradila. Čula sam ćerku da vrišti i kaže: “udarila mi je šamar” i onda sam ponovo ušla. Posle smo otišli u policiju i prijavili slučaj - kaže majka koja i angažovala advokata da po privatnoj tužbi da tuži doktorku.

Katja Puleva nam je danas rekla da ni ona ne daje izjave, jer je to stav Bolnice.

Rukovodstvo Opšte bolnice Subotica povodom događaja uputilo je saopštenje u kome se kaže da od kada se desio događaj majka je pokrenula čitavu hajku protiv dr Katje Puleve putem brojnih internet sajtova, brojnih medija, iznoseći neistine o celom događaju. Dr Katja Puleva dobija pretnje, a da se pri tome majka maloletne pacijentkinje do današnjeg dana, 28.maja nije obratila pismenim putem zaštitniku prava pacijenta. Ovakvim postupcima i negativnim publicitetom nanosi se ozbiljna šteta ugledu dr sci. med Katje Puleve, Dečijem odeljenju i Opštoj bolnici Subotica, navodi se u saopštenju Opšte bolnice u Subotici.

Dana 21. maja oko 22 časa na Dečijem odeljenju Opšte bolnice Subotica stigla je jedanaestogodišnja pacijentkinja N.L u pratnji majke Nele i bake. Nakon uzete anamneze od majke i deteta, dr Puleva, kao postupajući lekar, je odredila da se detetu ispita šećer u krvi iz prsta aparatom za merenje šećera u krvi, prisutna medicinska sestra je krenula da uzme kap krvi iz prsta ali je u tom trenutku mlt. pacijenkinja agresivno reagovala pružajući otpor intervenciji, bacakajući se na ležaju. Prisutna majka je reagovala tako da je pokušala smiriti svoje dete, ali nikako nije uspevala. Dr Puleva je tada prišla detetu govoreći joj “Doktorka ne sme da laže decu, i tvrdim da te neće boleti” i u tom trenutku je mlt. pacijentkinja nogom šutnula Dr Pulevu u levi obraz u predelu uha a kada je pokušala drugom nogom da joj zada udarac, prisutna medicinska sestra ju je u tome sprečila, i pri tome je medicinsku sestru ogrebala za ruku tako da je krvarila i nastavila da je šuta u grudni koš.

Dr Puleva je preporučila majci da dete odvede kod dečijeg psihologa u razvojnom savetovalištu Dečijeg dispanzera, što je napisala u svom izveštaju. Nakon 30-40 minuta kada je majka otišla su stigla dva policajca, koji su rekli da je prijavljeno da je dr Puleva nanela laku telesnu povredu nekom detetu i da je majka izvadila lekarsko uverenje sa hitnog prijema, da bi dokazala povredu, i da je o svemu obavešten i nadležni javni tužilac, koji je uputio majku na zaštitnika prava pacijenta pri Opštoj bolnici ili podnošenje privatne tužbe na sudu.

Na redovnom jutarnom sastanku kod pomoćnika direktora za medicinska pitanja dr Puleva je prijavila incident, zatim je obavestila pismeno i Direktora bolnice dr Gorana Bićanina, i poslala prijavu u Centru za socijalni rad Subotica sa predlogom za pojačan socijalni nadzor porodice deteta, zaključuje se u saopštenju Opšte bolnice u Subotici koje je potpisala pr Opšte bolnice Subotica,Dragana Stojanović, dipl. Oecc.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 9862
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.