Komentara: 4
Pregleda: 4694

Sajam zapošljavanja sutra u hotelu Galerija

23.04.2015. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljavanje održaće sutra 20. Sajam zapošljavanja. Sajam će se održati u Atrijumu hotela Galerija u vremenskom periodu od 10 do 14 časova.
Sajam zapošljavanja sutra u hotelu Galerija

Na sajmu je prisustvo dosada najavilo 30 poslodavaca iz različitih delatnosti, koji imaju potrebu da angažuju oko 350 novih radnika različitih obrazovnih profila i kvalifikacija.

Pripremajući nezaposlene sugrađane za učešće na predstojećem sajmu, subotička Filijala NSZ je od februara za njih organizovala obuke za Aktivno traženje posla (pisanje radne biografije, priprema za intervju sa poslodavcem i drugi saveti), kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima.

Nezaposlenima se preporučuje da unapred pripreme nekoliko svojih biografija (CV), da na sajmu razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im tokom razgovora predaju svoje već spremne biografije. Sva zainteresovana nezaposlena lica treba da se jave svom savetniku radi evidentiranja učešća i dobijanja dodatnih informacija o pripremi za sajam.

U toku prošle godine preko Sajma zapošljavanja koje je organizovala subotička Filijala NSZ u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljavanje,  posao je dobilo 576 nezaposlenih lica.

Iz NSZ napominju da je u toku je 10 različitih Javnih poziva NSZ namenjenih poslodavcima za subvencionisano angažovanje i zapošljavanje nezaposlenih lica na neodređeno vreme sa evidencije NSZ. Polodavci, pre angažovanja odnosno zapošljavanja lica koja su odabrali na sajmu, mogu konkurisati na Javne pozive koji su u toku.

Na javne pozive mogu konkurisati i poslodavci koji ne učestvuju na Sajmu. Informacije o svim javnim pozivima i konkursima  mogu se dobiti u subotičkoj filijali, kao i u ispostavama u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu,  ili putem Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatni poziv iz fiksne telefonije ), kao i na sajtu na sajtu NSZ (rubrika "Info")

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4694

Povezane vesti

Povezane teme

NSZ Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

nezaposlenost

subotica posao

konkursi za posao

oglasi za posao

obuka za nezaposlene

edukacija nezaposlenih lica

sajam zapošljavanja

pomoć za nezaposlene

oglas za posao

konkurs za posao

nezaposleni

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.