Komentara: 27
Pregleda: 6615

Sajam zapošljavanja "Stručna praksa"

09.03.2012. u 16:12h
Izvor: RTV Yueco
Sajam zapošljavanja "Stručna praksa"

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje filijala Subotica, danas je organizovan sajam stručne prakse. Ova manifestacija je bila namenjena mladim nezaposlenim licima, bez iskustva u struci. Na sajmu je bilo prisutno 18 poslodavaca koji su ponudili 96 radnih mesta stomatolozima, pravnicima, zidarima, veterinarima i drugim nezaposlenim licima bez iskustva.

Kroz razne programe za zapošljavanje Nacionalna služba za zapošljavanje je na teritoriji Severno-Bačkog okruga , tokom prošle godine radno angažovala 273 osobe, a vrednost programa je bila oko 60 miliona dinara. Program „Stručna praksa“ je namenjen mladim, nezaposlenim ljudima kako bi im se omogućilo da steknu stručnu praksu, jer je nedostatak radnog iskustva često prepreka za dobijanje posla. Na današnji sajam su bila pozvana nezaposlena lica bez stručne prakse sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, sa minimum trećim stepenom stručne spreme.

U program stručne prakse mogu biti uključeni poslodavci koji u svojim firmamam imaju predviđenu mogućnost obavljanja pripravničkog staža, i kasnije, polaganja pripravničkog ispita i koji redovno uplaćuju doprinose i ispunjavaju kadrovske i druge preduslove za realizaciju ovog programa. Na današnjem sajmu je bilo prisutno 18 poslodavaca, koji su ponudili 96 radnih mesta iz raznih oblasti.

Nacionalna služba za zapošljavanje će kroz program stručne prakse svim licima koja budu uključena u program obezbediti novčanu pomoć u iznosu od deset do četrnaest hiljada dinara, u zavisnosti od stepena stručne spreme. Takođe, biće plaćeni doprinosi za slučaj povrede na radu i troškove polaganja pripravničkog ispita.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 27
Pregleda: 6615
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.