Komentara: 9
Pregleda: 10693

Rušenje nelegalnih objekata na Paliću

28.05.2015. u 18:03h
Izvor: RTV
Preduzeće "Park Palić" nastavilo je sa rušenjem nelegalnih objekata na prilično zapuštenom Vikend naselju na Paliću. Kako je rekao direktor ovog preduzeća Goran Gabrić, i ove godine su obezbeđena sredstva za rušenje objekata za koje postoji rešenje građevinske inspekcije, pa je tako 210.000 dinara opredeljeno za rušenje nekoliko objekata koji se nalaze nedaleko od peščane plaže. "Na prostoru na kojem se ruši ovaj objekat treba po planu detaljne regulacije da bude parking za objekte koji će biti na obali jezera", rekao je Gabrić novinarima.
Rušenje nelegalnih objekata na Paliću

U Vikend naselju ne predstavljaju problem samo nelegalni objekti, već i niz zapuštenih i napuštenih objekata vikendica subotičkih preduzeća koja su ili u stečaju, ili bankrotirala, ili njihovi vlasnici ne pokazuju nikakav interes za njih, pa su prepušteni zubu vremena i korovu.

Komentarišući ovaj problem, Gabrić je rekao da se na njegovom rešavanju radi već duže vreme, odnosno da su preduzeti neki konkretni koraci. Prvi od njih, kako je rekao, jeste izrađeni Plan detaljne regulacije koji reguliše koji objekti će i gde ostati, ostala infrastruktura, kao i lokacije za postavljanje kanalizacione mreže.

"Problemi se rešavaju po blokovima, mi smo već uradili preparcelizaciju za nekih 60 odsto naselja, tako da smo omogućili sugrađanima koji žive ovde da otkupe i legalizuju svoje parcele uz objekte", dodao je on.

Ako se nastavi ovom dinamikom, Gabrić se nada da se situacija sa ovim naseljem može rešiti naredne tri do četiri godine.

"Znači, što treba da se sruši da se sruši, da se izradi i pripremi tehnička dokumentacija za izgradnju određene infrastrukture koja je neophodna i da svi oni koji žele, a ovim putem ih i pozivam, da dođu u Park Palić i otkupe zemljište koje se nalazi uz njihov objekat i, naravno, da ga urede", kaže Gabrić.

Slična akcija rušenja nelegalnih objekata urađena je i prošle godine, kada je srušeno sedam objekata.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 10693

Povezane vesti

Povezane teme

palić

vikend naselje

rušenje nelegalnih objekata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.