Komentara: 2
Pregleda: 2761

Rukometaši Spartaka sutra dočekuju Vesprem

29.10.2015. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka sutra dočekuju Vesprem

U 8. kolu Regionalne SEHA Gazprom lige, rukometaši Spartak Vojputa pred svojim navijačima dočekuju vicešampiona Evrope i aktuelnog prvaka SEHA lige, mađarsku ekipu Vesprema.

Iskusna „dream team“ ekipa Evropskog rukometa apsolutni je favorit u predstojećem duelu, a Subotičani će imati prilike da vide na delu rukometne asove poput Momira Ilića, Lasla Nađa, Đerđa Ivančika, Renata Sulića, Mirka Alilovića, Andreasa Nilsona i drugih.

Domaći rukometaši u susret ulaze rasterećeni sa kompletnim igračkim kadrom i pokušaće da maksimalno iskoriste umor gostiju koji su predhodne nedelje gostovali u Parizu, u sredu u Banja Luci a u Suboticu dolaze nakon odigravanja susreta sa Vojvodinom večeras.

Desni bek Spartaka Milan Žegarac sporazumno je napustio klub i traži novi angažman. Uprava je procenila, s obzirom da nije imao mnogo prostora za igru, da je za njega bolje da promeni sredinu. 

Rukometaši Spartaka sutra dočekuju Vesprem

SEHA Gazprom liga pokrenula je kampanju „Budi osmi igrač“ sa ciljem da animira još veći broj navijača da dolaze na utakmice, kao i da povežu sve navijače klubova širom sveta koji imaju nultu toleranciju prema nasilju na tribinama. Jedan od ciljeva projekta je da prikažu kako izgledaju pravi rukometni navijači.

SEHA Gazprom liga poziva sve navijače da postave svoje fotografije na zvaničnu facebook stranicu lige ali i na Instagram i Twitter sa hashtagom #be8player. Svake nedelje SEHA Gazprom liga nagrađivaće najbolje sa majicom njihovog omiljenog kluba.

Šef stručnog štaba RK "Spartak Vojput" Branislav Zeljković svestan je snage sutrašnjeg protivnika, ali istakao je obavezu domaće ekipe od koje se očekuej da pred domaćom publikom da svoj maksimum:

- „Kvalitet ekipa znali smo i pre početka SEHA lige. Jako dobro znamo koje su ekipe našeg kvaliteta, sa kojima možemo da jurimo rezultat. Isto tako znamo koje su ekipe od nas dosta kvalitetnije, i kada je rezultat u pitanju ne možemo očekivati da ćemo te ekipe pobediti. U goste nam dolazi Vesprem, poznajemo kvalitet ekipe, njihove kvalitetne igrače sa velikim iskustvom. Nama je čast igrati protiv takvog protivnika. Naša obaveza je da se potrudimo da damo svoj maksimum, bez obzira što igramo protiv kvalitetnog protivnika.Imamo obavezu prema klubu, gradu i publici da damo sve od sebe. Kakav će rezultat iz toga proisteći, videćemo na kraju utamice. Obećavam naše maksimalno zalaganje i da ćemo pružiti svoj maksimum.“ - izjavio je Zeljković

Rukometaš Spartaka Bojan Županjac rekao je da njegova ekipa poštuje protivnika, ali najavljuje bespoštednu borbu i izgaranje na terenu.

Rukometaši Spartaka sutra dočekuju Vesprem

- “Za protivnika imamo ekipu koja je za poštovanje. To je sigurno dodatni motiv za sve igrače. Očekujem dobru atmosferu, dobru rukometnu predstavu i veliku podršku navijača. Trudićemo se da odigramo na visokom nivou i dostojno da se suprostavimo Vespremu. Na kraju pozivam navijače da dođu u što većem broju i da budu osmi igrač i da podrže kampanju SEHA lige.“

Meč Spartak Vojput – Vesprem igra se u sutra u Hali sportova sa početkom u 19h, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2761

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.