Komentara: 0
Pregleda: 1361

Rukometaši Spartaka savladali Metaloplastiku (23:20)

14.03.2015. u 23:34h
Izvor: Subotica.com
U pretposlednjem kolu pred plejof rukometne Super lige, u koji Spartak ulazi sa prve pozicije, u subotičkoj Hali sportova gostovala je ekipa Metaloplastike koja je savladana rezultatom 23:20, iako su gosti na poluvremenu vodili sa +3. U poslednjem kolu ligapkog dela ekipa Branislava Zeljkovića gostuje u Beogradu Crvenoj zvezdi.
Rukometaši Spartaka savladali Metaloplastiku (23:20)

Spartak je ostvario još jednu pobedu nad Metaloplastikom i time zadržao lidersku poziciju kolo pre kraja regularnog dela prvenstva. U poslednje dve sezone Spartak je bio uspešan sva četiri puta koliko su se u tom periodu sastajali.

Pobeda je ostvarena odličnom igrom cele ekipe u drugom poluvremenu, posebno u odbrani i sjajnim odbranama golmana Vukoslavovića.

Uvodni minuti utakmice protekli su u rezultatskoj klackalici. Poveli su golom Čupića domaći, da bi već u sledećem napadu Obradović izjednačio rezultat. Dragićević donosi prednost gostima od 2:3 u 5. minutu da bi Distol ponovo poravnao rezultat. Domaći su tada napravili niz grešaka posebno u fazi napada gde su se jako mučili. Iskoristila j eto Metaloplastika i stigla do četiri gola viška u 18. minutu, 4:8.  Iskoristio je trener domaćih minut odmora da trgne svoje rukometaše tražeći od njih da zaigraju čvršće u odbrani. Županjac u 21. minutu smanjuje na 7:9, da bi kaltak doveo svoju ekipu na korak do poravnanja 8:9. Sa tri gola u nizu Metaloplastika ponovo dolazi do ozbiljnije prednosti 8:12. Imali su gosti šansu u sledećem napadu da povećaju prednost, međutim golman Vukoslavović uspeva da odbrani sedmerac Paleviću. Spartak Vojput smanjuje na 9:12, da bi do kraja poluvremena ob eekipe postigle po jedan gol tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom od 10:13 u korist Metaloplastike.

Drugo poluvreme počelo je golom Kovačevića za smanjenje rezultata, 11:13. Spartak Vojput je zaigrao znatno čvršće u odbrani, razbranio se golman Vukoslavović koji je zadavao velike probleme igračima Metaloplastike, dok je u napadu Bojanović bio veoma ubojit. Upravo njihovim zaslugama sa dva gola u nizu Bojanovića, putari su stigli na gol zaostatka 14:15. Rezultat izjednačuje Županjac u 41. minutu susreta, 16:16.

Drugu prednost na utakmici, posle one uvodne, donosi Bojanović odličnim golom za 18:17. Usledili su golovi u nizu domaćih uz podršku i aplauze pune Hale sportova za tri gola viška 21:18, šest minuta pre kraja. Pobednik je već tada odlučen i tako su silno motivisani domaćini ostvarili četvrtu pobedu u nizu nad renomiranim rivalom i dokazali da se opravdano nalaze na čelu superligaške kolone.

Spartak Vojput - Metaloplastika 23:20 (10:13)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1361
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.