Komentara: 6
Pregleda: 3054

Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu (29:23)

22.11.2014. u 22:00h
Izvor: Subotica.com
Posle velike i značajne pobede u Šapcu protiv prvoplasirane Metaloplastike, ekipa Branislava Zeljkovića savladala je večeras i trećeplasiranu Crvenu zvezdu čime je nastavila da se penje ka vrhu tabele, preskakajući najveće kandidate za šampionsku titulu. Konačan rezultat je bio 29:23 za Spartak.
Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu (29:23)

Utakmica je bila tvrda i jasno se videlo da su obe ekipe želele da se nadigravaju i osvoje čitav "plen", ali odlična igra rukometaša Spartaka tokom većeg dela meča držala je u proseku kapital od 5 pogodaka koji su do kraja i sačuvali, za konačnih 29:23 (14:9).

Prvi deo igre Spartak je prelomio preokretom posle vođstva Crvene zvezde sa 6:7 i do poluvremena napravio razliku od 14:9. U drugom delu Spartak je održavao stečenu prednost koja je u jednom momentu iznosila i +8 (24:16, 51' minut). U finišu Spartak je barem minut i po igrao sa dva igrača manje, što su gosti iskoristili za smanje na -4, ali kompletan Spartak podigao je razliku na +6 i tom razlikom priveo meč kraju.

Utakmicu se obeležile i dve teže povrede igrača Crvene zvezde koji su još u prvom delu meča morali da napuste teren kako bi im se ukazala medicinska pomoć. Na kraju meča saznali smo da Vuković ima dupli prelom, Dimitrić je zadobio povredu ukrštenih ligamenata.

Spartak - Crvena zvezda 29:23 (14:9)

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio Županjac sa 11 postignutih pogodaka, slede Lojaničić sa 8, po 3 su postigli Đekić i Ćupić, Katlak 2, i po jednom su se u strelce upisali Rakocija i Distol.

Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu (29:23)

Najefikasniji na večerašnjem meču Bojan Županjac izjavio je da je pobeda važna, da ju je odlučila dobra odbrana i efikasan napad, ali da protivnik uopšte nije bio lak.

- "Napravili smo dobru seriju koja će nadam se da potraje, odigrali smo dosta dobro u odbrani, iz te odbrane trčali u polukontre i kontre, davali neke lake golove. Skoncentrisani smo bili celu utakmicu, pre svega da zatvorimo njihovu kontru i polukontru jer to je jedno od najačih njihovih oružja. ekipa Crvene zvezde igra dobar i moderan rukomet, a iako to rezultat možda ne potvrđuje bili su vrlo težak protivnik. " - izjavio je Županjac  koji se ujedno i zahvalio subotičkoj publici napominjajući da je podrška i ovaj put bila njihov sedmi igrač.

Kapiten Dušan Kosović istakao je da je Zvezda vrhunska ekipa i da svako opuštanje može skupo da košta, zato dogovor u svlačionici da se u ovom meču mora odigrati maksimalno koncentrisano je bio veoma značajan za novi trijumf njegove ekipe.

- "To je ona igra kojoj mi težimo, koju smo najavljivali kada smo se skupili letos. Konačno se sve sklopilo kako treba, prošle nedelje pobeda u Šapcu podigla nas je na psihološkom planu. Posle pobede nad Crvenom zvezdom sada smo u još boljoj poziciji. " - izjavio je Kosović.

Trener gostiju proslavljeni rukometaš Nenad Peruničić čestitao je Spartaku na zasluženoj pobedi, ali je bio vrlo nezadovoljan grubom igrom koja je, između ostalog, dovela do težih povreda njegova dva igrača.

- "Dve teške povrede uticale su na psihu ekipe. Mi smo ionako već dosta oslabljeni zbog povreda nekoliko važnih igrača, a još ove dve su nas baš poremetile. Rukomet jeste fajterski sport, ali danas nije bio čist meč, nije bio čist kriterijum suđenja. Svaki iole čvršći duel je problem, ali u skoku uleteti krvnički u nekog je veliki rizik za tešku povredu. Nemam problem od muške igre i to tražim od svojih igrača, ali jednostavno večeras nije bilo čisto. Moja ekipa je premlada i pala je pod uticaj lošeg kriterijum suđenja i to se osetilo" - izjavio je Peruničić koji je čestitao ekipi Spartaka i treneru Zeljkoviću na zasluženoj pobedi.

Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu (29:23)

Utakmicu je sa tribina bodrilo nešto više od 1.000 gledalaca koji su nosili Spartak do nove velike pobede. Spartak se posle trijumfa nad Crvenom zvezdom sa 6. pozicije popeo na 4. koju će držati barem do utorka kada dirketni konkurent Partizan igra svoj meč 9. kola.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3054
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.