Komentara: 0
Pregleda: 2294
Foto

Rukometaši Spartaka poraženi od Tatran Prešova (29:39)

14.11.2015. u 22:38h
Izvor: Subotica.com
U 11. kolu SEHA lige rukometaši Spartaka dočekali su lidera Tatran Prešov i pretrpeli prihvatljiv poraz od 10 golova razlike, prvenstveno boljom igrom u drugom delu meča koji su dobili rezultatom 20:19, za konačnih 29:39.
Rukometaši Spartaka poraženi od Tatran Prešova (29:39)

Uloga favorita nije uspavala rukometaše Tatrana koji su maksimalno ozbiljno shvatili debitanta u ovom takmičenju.

U prvih petnaest minuta domaćin je igrao dobru odbranu i imao rezultatski priključak. Ključni igrači slovačke ekipe tada su pronašli prepoznatljiv ritam, pre svih Aleksej Peskov kojeg je bilo gotovo nemoguće zaustaviti. Gosti su na poluvremenu imali udobnih 11 golova prednosti, bilo je 9-20, a za Spartakov loš rezultatski saldo prilično je zaslužan odlično raspoloženi Igor Čuprina, golman gostujuće ekipe.

Rukometaši Spartaka poraženi od Tatran Prešova (29:39)

U početnim minutima nastavka bolje se snalaze izabranici Branislava Zeljkovića koji vraćaju razliku u jednocifrene okvire nakon što su precizni bili Županjac i Ljubojević. Rukometaši Tatrana ne bi bili tu gde jesu da se nisu u najkraćem roku konsolidovali i prekinuli eventualnu seriju domaćina. Do kraja se igralo gol za gol, bez većih uzbuđenja, uz povremene lepe poteze na obe strane.  Po isteku šesdesetog minuta na semaforu je stajalo 29-39.

Ako bismo tražili ono što je pozitivno u ovom porazu Spartak Vojputa onda je to svakako prikazano zalaganje igrača tokom čitavog meča. Napadački gledano, u drugom poluvremenu je bilo svetlih trenutaka a akteri dobrih akcija najčešće su bili Miloš Lojaničić koji je do kraja postigao 8 golova i Vukašin Rakocija koji je dodao pet. Sa druge strane dominirao je Radoslav Antl. Sa dvanaest pogodaka učvrstio se na poziciji vodećeg strelca Seha lige. Odlično ga je pratio Aleksej Peskov koji je nanizao deset pogodaka.

Rukometaši Spartaka poraženi od Tatran Prešova (29:39)

Rukometašima Spartaka predstoji takmičarska pauza do 1. decembra kada gostuju banjalučkom Borcu, u drugom meču koji će ove dve ekipe odigrati u SEHA ligi.

Spartak Vojput – Tatran Prešov 29:39 (9:20)

Sudija: Slavko Nikoliv i Đorđi Načevski (Makedonija)

SPARTAK: Vukoslavović, Radulović, Stojanović, Kosović, Peić Tukuljac, Đekić, Perović, Knežević, Ljubojević, Lojaničić, Distol, Županjac, Jelić, Basarić, Rakocija, Čupić.

TATRAN PREŠOV: Božić, Čuprina, Rabek, Kopčp, Vilga, Sadovi, Radčenko, Urban, Furlan, Pekar, Čip. Peskov, Antl, Ivković, Petro.

Trener "putara" čestitao je gostujućoj ekipi na zasluženoj pobedi, napominjući da je slovački tim bio bolji u svim segmentima igre, te je njegovoj ekipi očitao pravu rukometnu lekciju.

- "U prvom delu imali smo katastrofalnu realizaciju, ali tome je svakako doprineo golman Tatrana. Nezadovoljan sam koncentracijom mojih igrača u fazi šuta, dolazili smo u šanse, imali čiste situacije, međutim nismo postizali iz njih golove, a to nam se dešavalo u oba poluvremena. Kada se sve svede mngoo sam zadovoljniji igrom moje ekipe u drugom poluvremenu jer smo pokazali da možemo i znamo da igramo rukomet, a naš je problem zašto tako nije bilo i prvo poluvreme" - rezimirao je Zeljković

Rukometaši Spartaka poraženi od Tatran Prešova (29:39)

Po rečima stratega Spartaka Tatran je bio dominantan na poziciji pivota gde su gosti igrali sa dva snažna i robusna igrača, na šta njegovi igrači nisu mogli fizički da odgovore, te su takve prilike bez većih problema odlazile na stranu Slovaka.

Igrač Spartaka Bojan Županjac istakao je da je njegova ekipa danas protiv sebe imala jednu odličnu i taktički spremnu ekipu koja je zasluženo na liderskoj poziciji, što su i danas dokazali.

- "Imali smo danas kvalitetnog protivnika koji je bio jako motivisan i dosta dobro pripremljen za utakmicu protiv nas. Loše smo otvorili meč i imali smo pad koncentracije pri realizaciji. Nezadovoljan sam pre svega svojom igrom, ali mislim da su i moji saigrači mogli da odigraju bolje. Drugi deo igre smo bolje otvorili, zaigrali čvršće u odbrani, dali par lakih golova, što je doprinelo boljoj igri i boljem rezultatu na kraju meča" - izjavio je Županjac

Rukometaši Spartaka poraženi od Tatran Prešova (29:39)

Izvor: Subotica.com
Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga) Rukomet: Spartak - Tatran Prešov (SEHA liga)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2294

Povezana vest

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

seha liga

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.