Komentara: 1
Pregleda: 2434

Rukometaši Spartaka poraženi od moćnog Vardara (27:36)

06.10.2015. u 21:50h > 22:51
Izvor: Subotica.com
Dvoboj "putara" i moćnog skopskog Vardara, učesnika rukometne Lige šampiona opravdao je očekivanja, ali presudio je kvalitet i iskustvo gostiju koji su u paklenoj završnici ipak odneli dva boda pobedivši sa čak 9 golova razlike, iako je na 9 minuta pre kraja meča Spartak lovio izjednačenje.
Rukometaši Spartaka poraženi od moćnog Vardara (27:36)

Spartak je većim delom meča igrao sasvim solidnu odbranu i odlično trčao kontranapade, ali tehnički kvalitet i iskustvo makedonske ekipe u poslednih desetak minuta donelo je prevagu u ovom većim delom zanimljivom duelu 6. kola Regionalne lige.

U prvih desetak minuta igralo se praktično gol za gol, dok se sredinom prvog poluvremena ekipa Vardara odlepila na +5, međutim Spartak je uzvratio istom merom koji je napravio seriju 6:0 i poravnao rezultat na 11:11. Ipak završnica prvog dela pripada gostima koji su u poslednja tri minuta za razliku od domaće ekipe iskoristili svoje prilike i na pauzu otišli sa prednošću od +3 (12:15).

Bolje otvaranje u drugom delu imao je Spartak koji je posle 5 minuta sveo zaostatak na -1, iako je igrao sa igračem manje. Dobro su putari igrali u odbrani, ali u napadu nije išlo najbolje. Ipak dva nesmotrena grublja faula u prvih 10 minuta meča znatno su otežali posao u odbrani i gosti su to znalački koristili.

Imao je Spartak priliku da u 45. minutu poravna rezultat na 22:22, ali tehnička greška u napadu surovo je kažnjena u hitroj kontri gostiju koji su ponovo digli prednost na +2.

U finišu Spartak se u potpunosti raspao, putari su bacili u vodu sve ono što su uradili u 50 minuta meča i neobjašnjivo pali u svakom segmentu igre dozvolivši gostima da se poigravaju sa njihom odbranom. U poslednjih 10 minuta Vardar je postigao 11, dok je Spartak stao na 4 realizovana napada.

Iskustvo i kvalitet makedonske ekipe doneli su prevagu u ovom meču ali Spartak je svakako nezasluženo poražen sa 9 golova razlike s obzirom da je većinu meča bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik.

Spartak - Vardar 27:36 (12:15)

Kod Spartaka najefikasniji je bio Đekić sa 7 pogodaka, pratio ga je Županjac sa 5, tri je postigao Rakocija, dok su se po dva puta upisivali Čupić, Basarić, Jelić, Ljubojević i Perović. Na golu putara Radulović je imao 9 uspešnih odbrana.

Ekipa Vardara je ravnomernije rasporedila strelce pa je tako najefikasniji bio Marsenić sa 7, Lazarov sa 6, a po 4 su postigli Šiškarev i Dušebajev. Na golu makedonske ekipe odlične role su imali Milić i Angelov koji su prečili ukupno 17 šuteva u okvir gola.

Duel 6. kola SEHA lige između Spartaka i Vardara u subotičkoj Hali sportova posmatralo je oko 1.700 gledalaca.

U narednom kolu u Regionalnoj SEHA ligi Spartak dočekuje još jednu makedonsku ekipu, ovaj put to će biti Maks Sturmica. Meč se igra 22. oktobra. Dvonedeljnu pauzu u SEHA ligi putari će provesti u Kup takmičenju Evropske rukometne federacije, u drugom kolu protiv ekipe "Hubo Hasselt". Prva utakmica se igra u subotu u Belgiji, dok će 7 dana kasnije revanš biti odigran u subotičkoj Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2434

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova subotica

subotička hala sportova

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.