Komentara: 0
Pregleda: 2450

Rukometaši Spartaka podelili bodove sa Rudarom (25:25)

10.10.2016. u 10:24h
Izvor: Subotica.com
U 6. kolu Superlige za rukometaše Spartak Vojput igrao je nerešeno protiv Rudara. U neizvesnoj završnici ekipa iz Kostolca uspela je da se vrati u meč i pokvari planove "putarima"
Rukometaši Spartaka podelili bodove sa Rudarom (25:25)

Posle poraza u Požegi, ekipa Slaviše Lakovića upisala je i prvi "remi" u sezoni. Sinoć je u Hali sportova u Subotici Rudar iz Kostolca bio spretniji i srećniji u završnici i došao do za njih vrlo važnog boda, pogotovo uzimajući u obzir tok sinoćnjeg meča.

Obe ekipe meč su počele energično, efikasno i rezultatski neizvesno. Prvih 30 minuta meča ipak je završeno sa dva gola prednosti na strani domaće ekipe, prevashodno dobrim odbranama golmana Abadžića koji je tako otvorio prostor za tranzicionu igru i lakšu realizaciju svojih saigrača.

Na startu drugog dela gsoti smanjuju na 13:12, ali sa dva brza gola Spartak ide na +3 iz uz raspoloženog Abadžića odbijaju napade Kostolčana i najubedljivijeg vođstva od 18:14 u 40' minutu meča. Taman kada smo pomislili da se lomi meč i da bodovi ostaju u Subotici gosti se 43' minutu vraćaju na 18:17 i vraća se neizvesnost u meč.

Novi period dobre igre domaće ekipe doneo je +5 u 47' minutu (22:17) i činilo se da će to biti dovoljno za mirnu završnicu, ali pitali su se i gosti pa taj posao uopšte nije bio lak. U poslednjih 5 minuta meča Rudar smanjuje na 24:22, nakon čega se odigrala prava rezultatska drama.

U poslednja tri minuta Spartak je ušao sam prednošću od tri gola, ali brzopletost u napadu i dekoncentracija u odbrani omogućili su gostima da dođu do boda, iako je Spartak kroz deveterac na isteku meča mogao ipak da spasi situaciju - to se nije desilo.

Spartak Vojput - Rudar 25:25 (13:11)

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Peić Tukuljac, Đekić 2, Kojadinović, Perović 1, Stevanović, Potpara 2, Medić 4, Delibašić 6, Petrović, Radosavljević 1, Županjac 2, Jelić 5, Rakocija 2, Abadžić.

Rudar: Stajković, Dragović 1, Avramović 1, Tica 2, Bečejac, Urankar, Bogdanović, Jelovac, Šukić, Dimitrijević 5, Milošević 5, Nedeljkov 3, Nedeljković 5, Božić, Merdović 3.

U narednom kolu Spartak putuje u Veliku Planu na duel sa Moravom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2450
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.