Komentara: 0
Pregleda: 2534

Rukometaši Spartaka pobedili Rudar (27:24)

03.05.2014. u 23:32h
Izvor: Subotica.com
U trećem kolu za opstanak u rukometnoj super ligi u Subotici sastali su se Spartak Vojput i Rudar iz Kostolca i u rutinski odigranom meču Spartak je zabeležio novu pobedu i važne bodove za konačan plasman. U narednom kolu Spartak gostuje u Lazarevcu ekipi Kolubare.
Rukometaši Spartaka pobedili Rudar (27:24)

Spartak je večeras pred oko 800 gledalaca u Hali sportova došao do svoje druge pobede u grupi za opstanak u Super ligi i trenutno deli prvo mesto, na tri kola do kraja. Spartak deli prvo mesto sa ekipom Jugovića sa istim brojem bodova i istim učinkom koji je 12 pobeda, 5 poraza i 1 remi (računaju se međusobni dueli ekipa u plejaut grupi), ali Spartak ima nešto lošiju gol razliku.

Spartak je rutinski odigrao čitavu utakmicu i u nijednom momentu se nije postavljalo pitanje ko će u ovom duelu osvojiti dva boda. Spartak je na poluvremenu vodio sa 12:7, odlično su nastavili i u nastavku i praktično održavali "distancu" od ekipe iz Kostolca

Na 5 minuta do kraja Spartak je vodio 6 pogodaka prednosti (27:21) ali gosti su uspeli da smanje na prihvatljivih -3, što je bio i neki prosek tokom čitave utakmice koliko je Rudar uspeo da održava na gostovanju u Subotici.

U Spartaku po šest pogodaka su postigli Kovačević, Jovanović i Distol, dok je Čupić postigao 4. Kod gostiju najefikasniji je bio Dimitrijević sa 8, odmah iza njega je bio Milošević sa 5 postignutih pogodaka.

Naredni meč Spartak igra u Lazarevcu protiv Kolubare.

Sistem takmičenja u grupi za opstanak

Grupu za borbu za opstanak u Superligi čine ekipe koje su se plasirale od 5. do 12. mesta po završetku prvog dela takmičenja u SRLM, tako da ta grupa broji osam ekipa. Spartak je u regularnom delu sezonu završio na 5. mestu, na korak do plejofa.

U okviru grupe za opstanak takmičenje se nastavlja tako što se svi međusobno postignuti rezultati i osvojeni bodovi u prvom delu takmičenja, između ekipa iz te grupe, prenose, pa se na osnovu istih utvrđuje nova tabela ekipa u toj grupi, a dalje takmičenje se nastavlja po jednostrukom bod sistemu, tako što ekipe dobijaju takmičarske brojeve shodno redosledu na novoutvrđenoj tabeli (prva – broj 1 i dalje redom) i tako što se takmičenje dalje odvija po tzv. Bergerovim tablicama, kao završetak trostrukog bod sistema.

Po završetku takmičenja u ovoj grupi utvrđuje se konačan plasman od 7. do 14. mesta, a poslednje četiri plasirane ekipe prelaze, u narednoj takmičarskoj sezoni, u SBRLM.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2534
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.