Komentara: 8
Pregleda: 3302

Rukometaši Spartaka odigrali hrabro protiv PPD Zagreba (29:35)

14.02.2016. u 14:33h
Izvor: Subotica.com
"Putari" nisu uspeli da naprave iznenađenje protiv ekipe koja je u samom vrhu evropskog rukometa. U odloženom meču 18. kola SEHA lige PPD Zagreb bio je bolji u Subotici od Spartaka rezultatom 29:35. Za 7 dana Spartak će ugostiti beloruski Meškov, a pre toga gostovati Vespremu.
Rukometaši Spartaka odigrali hrabro protiv PPD Zagreba (29:35)

Meč između Spartaka i PPD Zagreba trebao je da se odigra sinoć, ali je na zahtev gostiju zbog bolesti dvojice golmana pomeren za danas, u terminu od 12 časova, ali bez obzira na neobično vreme odigravanja Spartak nije bio bez podrške u ovom meču.

Prvih 10 minuta nije nagoveštavalo da domaća ekipa igra protiv apsolutnog favorita pa su se tako plavo-narandžasti itekako dobro držali protiv moćne ekipe iz prestonice Hrvatske. Prvo ozbiljnije odelpljivanje gostiju bilo je početkom 17' minuta kada su otišli na +5 (8:13), razlika koju su uspeli da sačuvaju do poluvremena (13:18).

Rukometaši Spartaka odigrali hrabro protiv PPD Zagreba (29:35)

foto: SEHA liga

Nešto oštriji kriterijum i poneka sumnjiva odluka makedonskog sudijskog para pomalo su uticale na igru Spartaka koji je tokom prvih 30 minuta pretrpeo dosta "batina", a ipak je bio tim koji je imao više isključenih igrača.

U drugom delu gosti su napravili još veći pritisak. Brzim kontrama za samo dva minuta napravili su seriju 4:1. Spartak u tim trenutcima nije imao odgovor. Nastavljali su Zagrepčani brzo i spretno u napadu, razlika je rasla, ali Spartak se nije predavao.

Rukometaši Spartaka odigrali hrabro protiv PPD Zagreba (29:35)

foto: SEHA liga

Trener domaćih Branislav Zeljković u dva navrata u drugom delu pozivao je tajmaut da bi trguno ekipu i usmerio ih na neki drugi taktički put.  Jedini pravo golgeterski raspoloženi igrač Spartaka bio je Rakocija koji je u drugom delu  držao svoj tim u igri postigavši čak osam pogodaka, ali nije imao podršku u drugim saigračima pa je tako Spartak uz nešto veći pritisak na kraju nemotivisane goste sustigao na sasvim pristojnih i zadovoljavaljućih -6.

Iako se stekao utisak da Zagrepčani ne igraju punom snagom, pa čak ni sa najjačim sastavom, Spartak je na momente pokazivao da može da parira, ali veliku prednost koju gosti većim delom održavali omogućavala im je da se malo opuste, što je možda u neku ruku i razlog što su pobedili sa "samo" šest golova razlike, iako su vodili i po 11 (45' minut 18:29).

Rukometaši Spartaka odigrali hrabro protiv PPD Zagreba (29:35)

foto: SEHA liga

Spartak Vojput - PPD Zagreb 29:35 (13:18)

Subotica – Dvorana: „Dudova šuma“. Gledalaca: 500. Sudije: Krkačevi i Kolevski (Makedonija). Sedmerci: Spartak Vojput 1 (1), Zagreb 5 (4). Isključenja: Spartak Vojput 10, Zagreb 4 minuta.

Spartak Vojput: Kosović, Peić, Đekić lj, Perović 2, Knežević 2, LJubojević 1, Galfi, Lojančić 2, Radulović (5 odbrana), Distol 1, Županjac 4, Jelić 2, Basarić 1, Rakocija 11, Čupić 2, Abadžić (4 odbrane).

PPD Zagreb: Mihić, Sabljić 2, Kontrec 4, Šprem 2, Marković 3, Raković 3, Horvat 6, J. Valčić 3, T. Valčić 1, Mandalinić 7, Obranović 1, Vrdoljak, Jović (8 odbrana), Markovski, Pavlović.

U ekipi Spartaka kao što smo već napisali najsvetlija tačka bio je mladi Rakocija koji je imao 11 uspešnih šuteva, sa odličnim procentom od 85% (11/13). Županjac je sve što je šutnuo i pogodio, a to je ukupno 4 pogotka. Lojaničić i Đekić su pokušavali ali nisu imali šuterski dan.

Gosti iz Zagreba mnogo bolje su rasporedili šutere pa je tako Madnalić postigao 7 (od 7), Horvat je imao 6 (od 7), Kontrec 4 (od 5), dok su Valčić i marković postigli po 3 (iz 5 pokušaja).

Spartak već sutra gostuje Vespremu, a za 7 dana u Suboticu dolazi beloruski Meškov Brest.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 3302

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.