Komentara: 0
Pregleda: 2041

Rukometaši Spartaka nisu uspeli da odbrane trofej Memorijalnog turnira "Dragan Ranković"

01.02.2015. u 18:50h
Izvor: Subotica.com
Za vikend u Beogradu je održan tradicionalni, deveti po redu, Memorijalni turnir "Dragan Ranković" na kojem su i ove godine nastupile ekipe Crvene zvezde, Vojvodine, Spartaka i domaćina Partizana. Prošlogodišnji pobednik je ekipa subotičkog Spartaka, a koja je juče poražena od Vojvodine i tako nije uspela da odbrani titulu.
Rukometaši Spartaka nisu uspeli da odbrane trofej Memorijalnog turnira "Dragan Ranković"

Rukometni klub "Partizan" i kompanija "MAG doo" su, u čast Dragana Rankovića, 2005. godine ustanovili memorijalni turnir, koji je ove godine održavan 9. put. Dragan Ranković je dugo godina bio uspešan privrednik, osnivač i vlasnik firme "’MAG Intertrade"’. Njegovim ulaskom u sport, a posebno u rukomet početkom devedesetih godina dolazi do uspona i ostvarivanja velikih rezultata, kako RK "Partizan", tako i državne reprezentacije.

Dragan Ranković obavljao je i funkciju predsednika nacionalnog saveza, a za vreme njegovog mandata su osvojene: bronzana medalja rukometaša 2001. u Francuskoj i bronzana medalja rukometašica decembra 2000. u Italiji.

Od prošle godine ovaj memorijalni turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru turnira RSS.  Na dosadašnjih 8 turnira, uz domaćina RK ''Partizan'', na turniru je uzimalo učešće još 14 klubova iz 5 različitih država.  Ove godine, na turniru uz domaćina učestvovali su RK "Crvena Zvezda", RK "Vojvodina" i RK "Spartak Vojput"

Poraz Spartaka od Vojvodine posle sedmeraca

U prvoj utakmici odigranoj juče Vojvodina je posle sedmeraca prošla u finale u kojem će se večeras od 19,30 časova boriti protiv Crvene zvezde, dok Spartak svoj meč za treće mesto igra protiv Partizana danas od 17,30.

RK "Vojvodina", učesnik SEHA lige i trenutno najbolja ekipa u Srbiji, uspela je da savlada Spartak tek nakon izvođenja sedmeraca. Regularni deo završen je bez pobednika 27:27. Usledili su sedmerci u kojima su novosađani bili bolji i slavili sa 3:1.

Da podsetimo, prošlogodišnji osvajač turnira je upravo ekipa Spartaka koja je u finalu savladala Partizan sa 29:28.

Bez obzira na poraz u poluinalu ovaj turnir je dobro došao kao deo završnih priprema za nastavak sezone u Super ligi, a koja je predviđeno da se nastavi 14. februara kada Spartak dočekuje Rudar. Posle 12 odigranih kola subotički Spartak zauzima treće mesto, odmah iza Jugovića i Metaloplastike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2041
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.