Komentara: 0
Pregleda: 1579

Rukometaši Spartaka nadigrali Jugović za prvo mesto pred plejof (22:21)

01.03.2015. u 10:38h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova sinoć pred oko 800 gledalaca odigran je derbi meč 15. kola Rukometne Super lige u kojem je Spartak savladao prvog pratioca, ekipu Jugovića iz Kaća. Posle prvog dela Spartak je imao prednost od tri gola, ali u nijednom momentu nije dozvolio direktnim konkurentima za prvu poziciju pred plejof da ovu utakmicu usmere u njihovu korist. Meč je zavšen minimalnom prednošću Spartaka, što je značilo potvrdu prve pozicije pred plejof.
Rukometaši Spartaka nadigrali Jugović za prvo mesto pred plejof (22:21)

Odlična igra domaće ekipe nošena snažnom podrškom sa tribina Hale sportova rezultovala je osmom uzastopnom pobedu u Super ligi, što ovu ekipu čini nepobedivom od sredine novembra prošle godine.

Igrači Branislava Zeljkovića nametnuli su svoj ritam od samog početka, nisu dozvolili gostima da povedu samo u prvom napadu, a posle poravnavanja tu su gosti počeli da "vijaju" rezultat, a nisu uspeli to da urade ni u retkim trenutcima kada su domaći imali blagu bezidejnost u napadu, što je kompenzovala odlična odbrana.

Bolja igra u većem delu prvog poluvremena donela je Spartak prednost od +5, ali crna rupa u poslednjih 5 minuta tok dela susreta omogućila je gostima da smanje na -3, a tada je rezultata glasio 13:10.

U nastavku kao da "putari" nisu uspeli da izađu iz one krize pa tako gosti prilaze na -2, ali tada se domaći trzaju iz rezultatske  krize i ponovo dižu prednost na +4 koju koju praktično održavali do same završnice, ali opet, poslednjih 5 minuta meča i blago opuštanje dozvolili su gostima da meč ipak uvedu u neizvesnu završnicu, ali smanjivanje konačnog rezultata na -1 golom Kurteša u poslednjim sekundama meča, gosti iz Kaća su iskoristili sve što im je Spartak omogućio u toj završnici.

Spartak Vojput - Jugović 22:21 (13:10)

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Županjac sa 7 postignutih pogodaka, slede Knežević sa 6, Đekić 3, Bojanović i Kaltak su postigli po dva, dok su Distol i Jelić stali na golgeterskom kontu od jedan pogotak.

Jedan od raspoloženijih u sinoćnjem meču, ispostavilo se i junak susreta, bio je domaći golman Radulović koji je najbolje branio u presudnim trenutcima meča, uz to istakao se i Knežević koja je sa tri pogotka u završnici umnogome uneo mirnoću u subotičku ekipu.

Do kraja ligaškog dela igraće se još 2 kola. U narednom rukometaši Spartaka gostuju trećeplasiranom Partizanu koji je očekivano lako izašao na kraj sa poslednje plasiranom Kolubarom koja ove sezone i dalje nije okusila slast pobede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1579
Povezane teme

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.