Komentara: 1
Pregleda: 1870

Rukometaši Spartaka na finalnom turniru Kupa Srbije

26.03.2015. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka bez obzira na poraz u sinoćnjem revanš meču četvrtfinala Kupa Srbije plasirali su se među četiri najbolje ekipe Srbije. Ekpa Branislava Zeljkovića poražena je od Crvene zvezde rezultatom 26:23, ali zahvaljujući pobedi u prvom meču u Subotici većom od tri pogotka "putari" su izborili učešće u samoj završnici Kupa Srbije.
Rukometaši Spartaka na finalnom turniru Kupa Srbije

Sa bremenom favorita, ali i sa značajnom prednošću iz prvog meča koja je iznosila +6, ekipa subotičkih rukometaša odigrala je juče revanš meč osam najboljih ekipa najmasovnijeg nacionalnog takmičenja.

Iako je Crvena zvezda, trofejni srpski klub, poražen u prvom meču, u drugom su pokazali da ne žele da polože oružje bez borbe, a to su najbolje osetili rukometaši Spartaka.

Bolje otvaranje meča imala je domaća ekipa koja je već u prvih deset minuta prednosti prepolovila Spartakovou prednost, ali tada se Subotičani vraćaju u igru i korak po korak poravnavaju na 6:6.

Promenjiva igra u odbrani i napadu dovela je Spartak ponovo u zaostatak koji je ovaj put bio alarm za ozbiljne promene.  Višestruki šampion države je pred kraj poluvremena smanjio Spartakovu prednost na samo gol zaostatka (12:7) u konačnom zbiru, ali poluvreme se ipak završava prednošču domaće ekipe od 12:8.

Drugi deo meča ponovo je bio u znaku prvolasirane ekipe Superlige Spartaka koji je ponovo uz značajno veću angažovanost i koncentraciju ponovo poravnao rezultat, ovaj put na 19:19, na samo desetak minuta pre kraja revanš meča.

Rukometaši Spartaka na finalnom turniru Kupa Srbije

Nisu uspeli da zaustave Spartak na putu do polufinala Kupa (foto: Sportski savez Subotice)

Crvena zvezda se nije predavala, nije ispuštala prednost stečenu od prvog minuta, ali nije uspela da napravi prvoklasno iznenađenje i anulira Spartakovu prednost i odvede meč u nervoznu završnicu. Rukometaši iz Subotice maksimalno su iskoristili vreme kao njihovog saveznika i rutinski branili prednost iz prvog meča, pa tako uprkos porazu u ovom duelu zbog bolje gol razlike plasirali su se u samu završnicu Kupa Srbije, gde ih čekaju Radnički, Vojvodina i Železničar.

Crvena zvezda - Spartak 26:23 (12:8)

U ekipi Spartaka najefikasniji su bili Žpanac i Jelić sa po 5 psotignutih pogodaka, slede Đekić, Distol i Kovačević sa po tri, dva je postigao Bojanović, dok su Jovanović i Kaltak postigli po jedan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1870
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.