Komentara: 13
Pregleda: 6622

Rezultati analize zagađenog tla

28.09.2012. u 14:12h
Izvor: RTV Yueco
Zavod za javno zdravlje Subotica (ZJZS) dostavio je rezultate analize tla terena iza „Interkorda“. Uzorkovanje je obavljeno na više od 40 mesta, sa prostora sve tri lagune.
Rezultati analize zagađenog tla

Analize su pokazale povećanu koncentraciju hroma i cinka na prostoru treće lagune, dok je koncentracija ovih elemenata znatno niža na preostalim dvema lagunama ali prelazi koncentracije koje su dozvoljene Pravilnikom o dozvoljenim količinama opasnih i štetnih materija u zemlji i vodi.

Povećana koncentracija ovih elemenata može da se dovede u vezu sa tehnološkim postupkom štavljenja kože koji se na toj lokaciji odvijao pre petnaestak godina.

Analize na prisustvo ostalih, uglavnom organskih materija koje radi Gradski zavod za javno zdravlje Beograda su u toku i prvi rezultati znaće se za deset dana. Nakon toga će se pristupiti izradi plana za sanaciju lokacije iza „Interkorda“.

Dodatak saopštenju:

Kiša je od jutros prekinula radove na sanaciji terena iza "Interkorda" ali nije ugasila žarišta u lagunama iz kojih se i dalje dimi, osim na mestima gde je izvršeno nasipanje peskom i zemljom.

Raskvašeno zemljište ne dozvoljava pristup lokacijama na kojima još uvek gori, pa će "Čistoća i zelenilo" u međuvremenu, dok se vremenski uslovi ne poprave, pripremiti pristupne puteve a zatim nastaviti nasipanje.

Juče je umesto predviđenih 350 nasuto svega 160 kubnih metara, jer vozila Javnog komunalnog preduzeća nisu mogla proći zbog rekonstrukcije pružnog prelaza.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6622

Povezane vesti

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

intercord

interkord

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.