Komentara: 11
Pregleda: 10999

Renovirana Dudova šuma – raj za šetače i rekreativce

11.06.2012. u 16:24h
Izvor: SuMedija
Sa novom trim-stazom presvučenom tartan podlogom, veštačkim jezercetom i zelenilom, velikim brojem modernih sprava za vežbanje i košarkaškim terenom, Dudova šuma je ponovo postala jedna od najatraktivnijih lokacija koje posećuju Subotičani.
Renovirana Dudova šuma – raj za šetače i rekreativce

Lokalna samouprava i pokrajina su uložile ukupno 30 miliona dinara u izvedene radove, a planirano je i popločavanje centralnog dela parka, gradnja ograđenog „igrališta“ za kućne ljubimce, javni toalet i dve česme sa pijaćom vodom.

- Kako i ovaj park ne bi postao „poligon“ za vandale, angažovana je i čuvarska služba koja će vršiti konstantni nadzor nad sadržajima u Dudovoj šumi. Isto tako, o čistoći vode u jezeru će brinuti specijalizovana kompanija iz ove oblast – rekao je Josip Kovač Striko, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Modest Dulić je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu učestvovao u ovom projektu sa 10 miliona dinara i izrazio je zadovoljstvo što će veliki broj Subotičana moći da uživa u Dudovoj šumi.

- Sada će svi Subotičani, bez obzira na materijalnu situaciju, imati prostor u kome mogu da se rekreiraju. Ovo je naš doprinos podizanju svesti o značaju fizičke kulture, ali ovo neće biti jedina akcija u kojoj učestvujemo – izjavio je Dulić.

Dudova šuma - obilazak radova

Gradonačelnik Saša Vučinić je rekao da je zadovoljan „jer je veći deo parka već stavljen u funkciju“.

- Zaista se intenzivno radilo tokom minula dva meseca. Od ideje do realizacije je zaista proteklo malo vremena i na delu je pokazana sjajna koordinacija pokrajinskih i gradskih službi. Osim što je Dudova šuma obogaćena sportskim sadržajima, sada je i vizuelni doživljaj sjajan. Sada rekreativci imaju odlične sadržaje, a i oni koji žele mir i tišinu, imaju „svoje“ delove šume – istakao je Vučinić.

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, zahvalio se pokrajini na učešću u celom projektu.

- Pored Novog Sada, ovo je druga trim staza ove vrste u Vojvodini. Sve više ljudi koji dolaze u Dudovu šumu su dokaz da smo uradili pravu stvar. Sve sprave su po strogim evropskim standardima i uskoro ćemo postaviti i edukativne table na kojima će biti objašnjen način njihovog korišćenja – zaključio je Simović.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10999
Povezane teme

Saša Vučinić

Nenad Ivanišević

Josip Kovač Striko

Modest Dulić

nemanja simović

dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.