Komentara: 17
Pregleda: 10229

Rekonstrukcija telekomunikacione mreže na Makovoj sedmici

26.10.2016. u 15:52h > 17:41
Izvor: Subotica.com
Stanovnici Mesne zajednice Makova sedmica će do kraja godine dobiti unapređene telekomunikacione usluge, a 50 domaćinstava će prvi put biti priključeno na mrežu.
Rekonstrukcija telekomunikacione mreže na Makovoj sedmici

Preduzeće „Telekom Srbija“ započelo je radove na rekonstrukciji i izgradnji nove kablovske pristupne mreže za potrebe telefonije. Planirana je rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih bakarnih vodova, kao i novih optičkih sistema veza za povezivanje uređaja novije generacije. Vrednost investicije je 16 miliona dinara.

- Ovde se radi o ulaganjima u fiksnu telefoniju kod koje se ne misli sad samo na  telefon, nego imamo i distribuciju multimedijalnih sadržaja kroz  IPTV, koja će se nakon rekonstrukcije gledati bez zastoja, kao  i pristup internetu po brzinama u proseku 50 mb/s, a u sredinama koje će biti bliži uređajima i do 100 mb/s u downloadu, a 2 mb/s u uploadu-kaže Ilija Markov, koordinator Izvšne jedinice Subotica u kompaniji „Telekom Srbija“,

Rekonstrukcija telekomunikacione mreže na Makovoj sedmici

Radovi će biti izvedeni u dve faze, a prva faza, čiji je planiran završetak do kraja godine, obuhvatiće rubne delove ove Mesne zajednice.

- Radovi će biti izvedeni  Podgorskoj, Celjskoj, Anke Butorac, Ljermontovoj, Graničarskoj, Segedinskoj, Krfskoj, Tetovskoj, Bračkoj ulici i Ulici 381. Nova. Očekujemo da će do kraja godine sve usluge biti puštene korisnicima-kaže inženjer za planiranje i izgradnju pristupne mreže u kompaniji „Telekom Srbija“, Ilija Radaković.

Rokonstrukcijom će biti obuhvaćena mreža na trećini teritorije MZ, te će kvalitetniju uslugu dobiti oko 2000 korisnika.

Rekonstrukcija telekomunikacione mreže na Makovoj sedmici

- Mnogo nam znači ova investicija, zamislite u 21. veku da ovde nismo imali telefon. Sad a u ovom delu što se radi biće oko 50 novih priključaka.  Svi zainteresovani koji žele da dobiju telefon mogu se interesovati u prostorijama MZ i kod nas, takođe mogu podneti zahtev - kaže predsednik Skupštine MZ, Mirsad Nalić i dodaje -Za sada ima prijavljeno preko 100 građana za telefon, a još od ranije imamo oko stotinak zahteva. Nadam se da ćemo sve građane moći da ispoštujemo u najkraćem roku, ali to već zavisi od kompanije „Telekom“.

Pored investicije „Telekoma“, u jednoj od najnerazvijenijih mesnih zajednica u toku su i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Krfskoj, Tetovskoj, Bračkoj, Omladinskoj ulici i delu Ulice Darinke Radović u vrednosti od 9 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica Investicija Telekom Srbije u MZ Makova sedmica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 10229
Povezane teme

telekom srbija

telekom subotica

makova sedmica

mirsad nalić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.