Komentara: 1
Pregleda: 1930

Rekonstruisana zdravstvena stanica u Čantaviru

26.11.2014. u 16:30h
Izvor: RTV City
Stanovnici Čantavira i okolnih naselja dobili su uređenu i rekonstruisanu zdravstvenu stanicu. Zahvaljujući sredstvima izdvojenim iz gradskog budžeta u iznosu od 4,6 miliona dinara, ove godine izvršena je rekonstrukcija i adaptacija postojećeg objekta ambulante, koji sada izgleda uređenija i ispunjava sve uslove jedne ustanove u kojoj se pacijentima pruža primarna zdravstvena zaštita. Ambulantu su danas obišli gradonačelnik Jene Maglai sa saradnicima, kao i predstavnici Doma zdravlja Subotica.
Rekonstruisana zdravstvena stanica u Čantaviru

Na objektu zdravstvene stanice izvršena je rekonstrukcija krovne konstrukcije, a urađena je i hidro kao i toplotna izolacija. Gradonačelnik je istakao da su zdravstvena stanica u Čantaviru, i ona u Bajmoku dve najveće zdravstvene ustanove u prigradskim naseljima. Naredne godine u planu je da se postavi prilazna rampa za invalide, izgradi veća garaža za kola Hitne pomoći, ali i da se izvrše drugi radovi na infrastrukturi.

U sklopu subotičkog Doma zdravlja funkcioniše 28 ambulanti, od kojih se 15 nalazi u gradu, a 13 u prigradskim naseljima. Razlika između ambulanti, i onih u Bajmoku i Čantaviru je ta, što ove dve imaju funkciju zdravstvene stanice, jer u njima pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaruje preko 7.000 stanovnika pomenuta dva naselja. Osim Čantaviraca, zdravstvena stanica je namenjena i stanovnicima Višnjevca i Dušanova.

U ambulanti je obezbeđeno dvadesetčetvoročasovno dežurstvo. U ambulanti svakodnevno radi četiri lekara, u pre podnevnoj i popodnevnoj smeni, stomatolog i pedijatar. Nakon toga, dežurstvo preuzima ekipa Hitne pomoći.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1930
Povezane teme

Čantavir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.