Komentara: 4
Pregleda: 5487
Foto

Regionalna privredna komora pripojena Privrednoj komori Srbije

30.09.2016. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
Regionalna privredna komora danas je postala deo jedinstvenog komorskog sistema Srbije.
Regionalna privredna komora pripojena Privrednoj komori Srbije

Na današnjoj 10. sednici Skupštine Regionalne privredne komore doneta je Odluka o pripajanju sa Privrednom komorom Srbije, što je i predviđeno novim Zakonom o privrednim komorama. Na ovaj način, trebalo bi da bude stvoren moderan i efikasan servis namenjen privredi, preduzetnicima i građanima.

- Na svim nivoima ćemo imati daleko veći uticaj na donošenje propisa u oblasti privrede, analiziraćemo propise i lobirati za potrebe naše privrede da zakoni u toj oblasti budu na nivou zakona Evropske unije - kaže potpredsednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić i naglašava da je jedan od najznačajnih benefita jedinstvenog komorskog sistema spuštanje javnih ovlašćenja na regionalni nivo - Za bilo koju vrstu sertifikata, mišljenja, potvrda kojih danas ima ukupno 18, a biće ih i više, ne mora se više dolaziti u Beograd, što je izuzetno značajno imajući u vidu da se na na godišnjem nivou izda oko 120 hiljada potvrda te vrste. Digitalizacija omogućava aktivno učešće regionalnih privrednih komora u pomoći i podršci privredi da što kvalitetnije prvihvati na primer dokumentaciju za izvoz ili nabavku opreme iz inostranstva. Kopletan set usluga će se tako formirati na celoj teritoriji naše zemlje.

Regionalna privredna komora pripojena Privrednoj komori Srbije

Miletić je istakao da će biti zadržana regionalna struktura privrednih komora, koja se pokazala kao veoma uspešna, ali da će skupštine regionalnih privrednih komora zameniti parlamenti privrede na terenu.

- U njima će biti zastupljeni najznačajni privrednici sa direktorima regionalnih privrednih komora na čelu, što će omogućiti mnogo kvalitetnije funkcionisanje. Takođe, novi instituti su zastupnik privrednika i zastupnik preduzetnika, imaćemo jedan sistem ombudsmana koji će mnogo bolje štititi interese privrede - dodaje Miletić.

Na dnevnom redu bilo je i aktuelno stanje u privredi regiona. Predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović je izneo podatak da privreda regiona od početka godine beleži suficit u prometu sa inostranstvom.

- Promet se kreće blizu 1, 3 milijarde, a do kraja godine će biti oko 2 milijarde. Oko 78 odsto od ukupnog prometa je sa zemljama Evropske unije- naglasio je Vojinović.

Izvor: Subotica.com
X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica X redovna sednici Skupštine Regionalne privredne komore Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5487
Povezane teme

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.