Komentara: 0
Pregleda: 4596

Razgovor povodom 112 godina izgradnje i trajanja Palate Rajhl

26.12.2016. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Savremena galerija Subotica će u sredu u 19 časova organizovati "Razgovor sa razlogom" čiji je povod obeležavanje 112 godina izgradnje i trajanja Palate Rajhl.
Razgovor povodom 112 godina izgradnje i trajanja Palate Rajhl

U razgovoru će u učestvovati: mr Gordana Prčić-Vujnović, arhitekta, Olga Šram, istoričarka umetnosti i Gabor Demeter, arhitekta. Razgovor će biti fokusiran na temu čuvanja spomenika kulture i proces restauriranja i održavanja Palate Rajhl. Sa gostima će razgovarati Nela Tonković, direktorka Savremene galerije Subotica.

Palata Rajhl sagrađena je 1904. godine, a njen arhitekta, Ferenc Rajhl, zatražio je zvaničnu dozvolu za useljenje u objekat od Gradskog senata 28. decembra iste godine, te se ovaj datum smatra završetkom izgradnje Palate.

Od 2014. godine, Savremena galerija Subotica podseća sugrađane na ovaj datum prigodnim programom. Savremena galerija Subotica nalazi se u zgradi Palate Rajhl od 1968. godine, kada joj je zgrada dodeljena – svega šest godina nakon osnivanja Galerije – kao stalno mesto delovanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4596
Povezane teme

rajhl palata

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.