Komentara: 9
Pregleda: 17327

Radno vreme tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika

28.04.2016. u 11:25h
Izvor: TV Subotica
U Subotici se od petka do utorka praznuju verski praznik Vaskrs po Julijanskom kalendaru i Prvi maj. U javnim ustanovama i preduzećima neradni dani su od 29. aprila do 3. maja. U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.
Radno vreme tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika

Godina 2016. nije naklonjena radnicima, bar što se tiče prolećnih neradnih dana tj. Uskrsa po Julijanskom kalendaru (pravoslavni Uskrs) i Praznika rada (Prvi maj) s obzirom da ove godine ova dva praznika se poklapaju.

Pravoslavni Uskrs, prvi dan, je u nedelju prvog maja. Praznik rada, Prvi maj, prvi dan pada u nedelju. Po zakonu Republike Srbije ako državni praznik (za verski to nije slučaj) padne u nedelju, slobodan dan se prenosi na ponedeljak. Kako se za Praznik rada praznuje dva dana, neradni dani su ponedeljak (2. maj) i utorak (3. maj).

Radno vreme tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika

Nijedna ambulanta u gradu i u vangradskim mesnim zajednicama neće raditi od 29. aprila do 3. maja. 24-časovno dežurstvo u navedenom periodu biće organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru, u Dečijem dispanzeru od 8 do 24 časa, a u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

Tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, non-stop će dežurati apoteka u Gradskoj kući, u petak, subotu i u utorak dežuraće i ogranci kod Mlečne pijace, u Čantaviru i u Bajmoku, u subotu i u utorak apoteka na Prozivci, a u nedelju i u ponedeljak i apoteka na Paliću.

Sve gradske i prigradske linije JP  „Suboticatrans“ će tokom predstojećih praznika saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Linija broj 6 će 1. maja, počev od 9 časova, saobraćati na svakih 10 minuta od Lifke, odnosno iz Vikend naselja. Poslednji polazak je pola sata posle ponoći iz Vikend naselja. 2. maja polasci će, takođe od 9 časova, biti na svakih 15 minuta, a poslednji je u 22.15 iz Vikend naselja. Linija Subotica-Beograd neće saobraćati 29. aprila i 2. i 3. maja, a međunarodna linija Subotica-Segedin 1. maja. Međunarodna linija Novi Sad-Subotica-Segedin će saobraćati po redu vožnje, a biće i polazaka za Novi Sad u 11.45 i povratka iz Novog Sada u 20 časova tokom svih prazničnih dana. Od prodajnih mesta elektronskog sistema naplate SUBUS, radiće samo ono kod hotela „Patria“, i to u subotu i u utorak, od 7 do 11.45.

Kontrola i naplata parkiranja u gradu neće se vršiti od 29. aprila do 3. maja. U navedenom periodu neće raditi ni blagajna JKP „Parking“.

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa i supermarket 024, u petak, subotu i u utorak, radiće po redovnom radnom vremenu, u nedelju po radnom vremenu za ovaj dan a supermarket 024 do 14 časova, u ponedeljak do 14 časova, osim prodavnice 87 koja će biti zatvorena. Maxi će u petak raditi skraćeno, do 18 časova, u nedelju neće raditi, a ostalim prazničnim danima po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace koje su u nadležnosti JKP „Subotičke pijace“-Mlečna, Zelenac, Teslino naselje i Kvantaš, u petak će raditi od 5 do 13 časova, u subotu od 5 do 17 a od nedelje do utorka od 5 do 13 časova.

JKP „Čistoća i zelenilo“ tokom prazničnih dana neće odvoziti komunalni otpad iz domaćinstava, osim, osim u petak sa desne strane u Bajmoku i iz Mišićeva i u ponedeljak sa Kelebije. Blagajna preduzeća neće raditi.

Bazen na Prozivci će u petak, subotu i u utorak raditi po ustaljenom radnom vremenu, u nedelju će biti zatvoren, a u ponedeljak će raditi skraćeno, do 15 časova. Bazen u Dudovoj šumi će biti otvoren samo za sportiste, sportski tereni u Prvomajskoj će biti otvoreni, osim u nedelju, Gradski stadion će raditi samo u utorak, dok će u Hali sportova biti obezbeđeno dežurstvo. Gradsko strelište, stonoteniska sala i upravne kancelarije JKP „Stadion“ neće raditi tokom prazničnih dana.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 17327

Povezana vest

Povezane teme

neradni dani za prvi maj

prvomajski praznici

uskrs neradni dani

neradni dani za praznike

informacije za uskrs

Uskrs

Prvi maj Palić

prvi maj

radno vreme bazena

radno vreme ambulante

radno vreme

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.