Komentara: 6
Pregleda: 7022

Radno vreme tokom obeležavanja Dana državnosti

12.02.2016. u 11:20h
Izvor: TV Subotica
Srbija u ponedeljak, 15. februara obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu, pod vođstvom Đorđa Petrovića Karađođa, počeo Prvi srpski ustanak. Istog dana, 1835. godine, na Velikoj narodnoj skupštini u Kragujevcu, proglašen je prvi ustav koji se, po verskom prazniku na koji je donet, zove Sretenjski ustav.
Radno vreme tokom obeležavanja Dana državnosti

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Sretenje - Dan državnosti Srbije je državni praznik i praznuje se  dva dana, što znači da su neradni dani 15. i 16. februar, odnosno ponedeljak i utorak.

U skladu sa tim gradska uprava, javna preduzeća i ustanove prilagodili su svoje radno vreme predstojećim prazničnim danima.

Ambulante

Nijedna ambulanta u gradu i van grada u ponedeljak i utorak neće raditi a dvadesetčetvoročasovno dežurstvo biće organizovano u ambulanti Ogranak IV na Karađorđevom putu 55 i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru. Dežurstvo će biti organizovano i u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece u Dečijem dispanzeru, dok će Stomatološka služba dežurati u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

Apoteke

Tokom prazničnih dana, non stop će dežurati ogranak 1 Apoteke Subotica u prizemlju Gradske kuće, dok će apoteke na Prozivci, Paliću i u Čantaviru raditi od 8 do 13 časova. U ponedeljak, 15. februara, od 8 do 13 časova radiće i apoteke u Bajmoku i kod bioskopa Lifka, a u utorak, 16. februara i apoteka kod Sinagoge.

Maloprodajni objekti robe široke potrošnje

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa, market Maxi i supermarketi Idea i Rodić, oba praznična dana radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Autobuski saobraćaj

Autobusi Suboticatransa na gradskim i prigradskim linijama tokom prazničnih dana saobraćaće  po redu vožnje za nedelju.  Autobusi na relaciji Subotica-Beograd neće saobraćati.

Parking

U ponedeljak i utorak se  parkiranje na teritoriji grada neće naplaćivati. Odeljenje za reklamacije i blagajna ova dva dana neće raditi.

Odnošenje smeća

Javno-komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo u ponedeljak i utorak  neće odnositi smeće iz domaćinstava, osim u Hajdukovu i Bačkim Vinogradima.  Gradska deponija će biti otvorena od 6 do 17 časova.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7022

Povezana vest

Povezane teme

neradni dani za praznike

dan državnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.