Komentara: 20
Pregleda: 14081

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom državnog praznika Sretenja

14.02.2014. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
U Srbiji se u subotu, nedelju, ali i ponedeljak praznuje državni praznik, Dan državnosti - Sretenje. Neradni dani su 15. i 16. februar 2014. godine (subota i nedelja), a u članu 3a Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji definisano je da ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.
Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom državnog praznika Sretenja

Državni praznik Republike Srbije je Sretenje - Dan državnosti Srbije, spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Serbije.

Sretenje - Dan državnosti Srbije zvaničeno se praznuje dva dana, 15. i 16. februara, ali po Zakonu ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u republici Srbiji pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa, market Maxi i supermarketi Idea i Rodić, u subotu, nedelju i ponedeljak će raditi po uobičajenom radnom vremenu.

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica u ponedeljak posluje neradno.

U Domu zdravlja Subotica biće organizovano dežurstvo u dane 15. i 17. februar na sledeći način: Služba za opštu medicinu - zdravstvena zaštita odraslih -  dežurstvo u trajanju od 24 sata biće organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć, kao i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru, zatim Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece - obavljaće dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 8 do 20 časova, a od 20 časova do ponoći  dežurstvo je u Službi hitne medicinske pomoć. Stomatološka služba za decu i odrasle dežurstvo će obavljati u zgradi Zubne poliklinike na Trgu žrtava fašizma 16, u vremenu od 7 – 13 časova.

Autobusi JP "Subotica-trans" će od subote, 15. februara, do ponedeljka, 17. februara saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Autobusi na relaciji Subotica - Segedin će redovno saobraćati i u subotu i u ponedeljak.

Javno-komunalno preduzeće "Čistoća i zelenilo" u ponedeljak (17. februar) neće odnositi smeće iz domaćinstava, osim u Šupljaku, Hajdukovu i Bačkim Vinogradima.

Apoteke Subotica saopštilo je da će tokom tri dana obeležavanja Dana državnosti organizovati dežururstvo ogranka 1 koji se nalazi u prizemlju Gradske kuće i to od večeras (19;30h) do utorka u 7:30h. Dežurni će biti i ogranci u Čantaviru i Bajmoku, od 7 do 13 časova, a sutra će, u istom terminu, dežurati i apoteke kod Sinagoge i na Prozivci.

Pošte će u subotu i u ponedeljak biti zatvorene, osim pošte u megamarketu "Rodić", koja će raditi kao ovaj supermarket, kao i na graničnim prelazima koje će biti otvorene non stop.

Naplata i kontrola parkiranja od strane radnika JKP "Parking" 15. i 16. februara obavljaće se samo na Mlečnoj pijaci i oko Buvljaka, a 17. februara (ponedeljak) parkiranje na celoj teritoriji grada će biti besplatno. Odeljenje za reklamacije i blagajna neće raditi u subotu, nedelju i ponedeljak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 14081
Povezane teme

neradni dani za praznike

javna preduzeća

radno vreme ambulante

državni praznik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.