Komentara: 15
Pregleda: 5413

(R)evolucija svesti: "Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe"

04.07.2015. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Radna soba" Fondacije "Danilo Kiš" večeras u Omladinskom klub "Skladište" radiće se na snimanju nove epizode emisije "(R)evolucija svesti", a tema nove epizode nosi naziv: "Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe". Snimanje počinje u 19,30 časova, a ulaz je slobodan.
(R)evolucija svesti: "Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe"

Fondacija "Danilo Kiš" je u septembru 2014. godine raspisala poziv "Radna soba" sa ciljem da podstakne pojedince i udruženja da promišljaju svoju ulogu u zajednici, da sebe gledaju i razvijaju kao nosioce novih kulturnih strujanja i promena, te da javni prostor posmatraju i brane kao svoj. Omladinski klub “Skladište” zamišljen je, dakle, kao RADNA SOBA za sve koji se (pro)nalaze na putu ka realizaciji svojih ideja, zamisli i projekata kojima Grad i svoje neposredno okruženje čine lepšim, dinamičnijim, zdravijim i boljim.

Po rečima organizatora u sklopu javne diskusije na temu "Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe" cilj je da se podigne svest javnosti o toj temi i da se održi argumentovana rasprava.

Gost u emisiji o legalizaciji kanabisa će biti Danijel Krstić, član radne grupe Inicijative za promenu zakonske regulative kanabisa- IRKA i predstavnik Socijalnog kanabis kluba Sombor. Voditelj emisije je Tejmur Šihmamedov, strukovni ekonomista.

(R)evolucija svesti” je naučno-popularna talk show emisija čiji je cilj da u opuštenoj atmosferi priča o raznim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja i naučnog pogleda na svet.

(R)evolucija svesti: "Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe"

Diskutanti se raduju mogućnosti da odmah osete reakcije publike, da čuju smeh i potencijalno negodovanje, kao i da odgovore na sva pitanja koja im se postave u vezi sa aktuelnom temom emisije ili temama iz prethodnih epizoda, kao i sa emisijom u celosti. Kako navode, nije im želja da nekome nameću mišljenja, već najviše što žele je da svoje mlade i ostale sugrađane podstaknu na kritičko promišljanje te da se u njima, nakon što čuju neke stavove učesnika, probudi iskra radoznalosti i da sami dalje istražuju, saznaju nove informacije, činjenice i iz toga izvlače sopstvene zaključke. Cilj emisije "(R)evolucija svesti" je, dakle, da se u opuštenoj atmosferi priča o različitim naučnim i društvenim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja, naučnog pogleda na svet i humora.

Udruženje građana "Sekularni krug" iz Subotice se aktivno zalaže za ljudska prava, promovisanje naučnog pogleda na svet i kritičkog razmišljanja. Ova sekularno-humanistička grupa se protivi praznoverju, dogmama i svakom vidu diskriminacije i netolerancije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5413
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

(r)evolucija svesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.