Komentara: 19
Pregleda: 7211
Foto

Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

04.04.2014. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Sutrašnja utakmica Fudbalskog kluba "Spartak" i beogradske Crvene zvezde biće, bez obzira na ishod, istorijska jer će po prvi put na Gradskom stadionu zvanično upotrebljen digitalni semafor.
Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

Subotička Selma izradila je semafor vredan 1,65 miliona dinara (bez PDV-a), Autonomna pokrajina Vojvodina je za njegovu izradu obezbedila dva miliona (sa PDV), a lokalna samouprava je izdvojila 1,4 miliona za njegovo postavljanje i stavljanje u funkciju. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, prilikom današnje posete Gradskom stadionu, najavio je mogućnost da do 1. septembra, uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, na stadion budu postavljeni i reflektori.

U zadatom roku, do 31. decembra prošle godine, subotičko preduzeće “Selma” izradilo je novi semafor za potrebe Gradskog stadiona u Subotici. Semafor, površine 24 kvadratna metra, dimenzija 6x4 metra, nalazi se na južnoj tribini. Led tehnologijom i daljinskim upravljanjem, pokazuje proteklo vreme utakmice, rezultat domaćih i gostiju, kao i period susreta. Njegova vrednost je 1,65 miliona dinara.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai istakao je da je ovim održano obećanje dato zajednici i Spartaku da će semafor biti postavljen, čime je ispunjen i prvi element onoga što jedan moderan stadion mora da ispunjava. On se zahvalio Autonomnoj pokrajini Vojvodini na donaciji u visini od dva miliona dinara, ali i istakao da u momentu preuzimanja dužnosti, nije bila obezbeđena projektna dokumentacija za postavljanje semafora, koju je kasnije u smislu donacije izradio “Nort inženjering”, niti sredstva za izradu nosećih stubova i dovođenje električnih instalacija, zbog čega je iz budžeta izdvojeno još 1,4 miliona dinara.

Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

Ono što je zanimljivo jeste da, iako je broj postignutih golova uglavnom jednocifren, ovaj semafor ima instaliranu mogućnost prikazivanja dvocifrenog broj postignutih golova, što je jedna od karakteristika Ženskog fudbalskog kluba “Spartak” koji svoje utakmice igra na Gradskom stadionu u Subotici.

Izvor: RTV Yueco

Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu

Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu Svečano puštanje u rad novog semafora na stadionu
Pogledaj ostale fotografije

Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor

Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor Postavljanje stubova i noseće konstrukcije za semafor
Pogledaj ostale fotografije

Radovi na postavljanju stubova za semafor

Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor Radovi na postavljanju stubova za semafor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 19
Pregleda: 7211

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

semafor

gradski stadion

jkp stadion subotica

robert tot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.