Komentara: 23
Pregleda: 6507
Foto

Puna sala na premijeri filma "Težina lanaca 2"

31.01.2015. u 17:15h
Izvor: Subotica.com
Dokumentarac “Težina lanaca 2” imao je sinoć u Subotici svoju premijeru u Srbiji. Nastavak filma rođenog Subotičanina Borisa Malagurskog u bioskopu Eurocinema privukla je veliki broj gledalaca koji su posle dva časa dvodecenijske retrospektive iz ugla mladog režisera pozdravili ovacijama i iskazali zadovoljstvo viđenim.
Puna sala na premijeri filma "Težina lanaca 2"

Nakon Johanesburga, Stokholma, Meksiko sitija, Vankuvera, Toronta, Insbruka, Štutgarta, Berlina i Banja Luke, premijera filma “Težina lanaca 2” u Srbiji upriličena je u Subotici. Nakon brojnih projekcija po svetskim festivalima i metropolama, i sinoćnje domaće premijere, ovaj film će biti večeras prikazan i u Beogradu.

Utisci i reakcije nakon prvog filma “Težina lanaca” Borisa Malagurskog, koji se bavio uzrocima raspada bivše Jugoslavije i svim onim što je pratio njeno nestajanje, neki su od razloga velikog interesovanja subotičke publike za novi režisersko ostvarenje našeg sugrađanina.

Noam Čomski, Oliver Stoun, Karla Del Ponte su samo neka od imena sagovornika Borisa Malagurskog u ovom filmu. Prema rečima autora, drugi deo je fokusiran na analizu uticaja neoliberalnih reformi na politiku, ekonomiju i društvo. Posle prve projekcije usledila su brojna pitanja koja su dolazila iz publike, a do početka sledeće Malagurski je bio na raspolaganju svima koji su želeli da podele svoja razmišljanja i sveže utiske.

Nakon srpske premijere koju je još jednom održao u rodnom gradu, Malagurski će održati i projekcije u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.

Iako prvi deo dokumentarca, koji su gledale destine miliona ljudi širom sveta, svojevremeno nacionalni servis RTS nije bio zainteresovan da prikaže na nekom od svojih programa, Malagurski je izrazio nadu da bi se sa nastavkom mogla očekivati drugačija sudbina, a neki pregovori su već započeti.

Izvor: Subotica.com
Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2" Premijera dokumentarnog filma "Težina lanaca 2"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 6507

Povezana vest

Povezane teme

bioskop Eurocinema

boris malagurski

težina lanaca 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.