Komentara: 1
Pregleda: 1582

Prvoaprilska izložba u Domu penzionera

01.04.2016. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Povodom 1. Aprila, svetskog dana šale u 11 časova u holu Doma „Dudova šuma“ je otvorena samostalna izložba karikatura stanarke doma Teze Tot pod nazivom „Svet preko grbavog ogledala“.
Prvoaprilska izložba u Domu penzionera

Crteži su nastali u prethodnih godinu dana u okviru kreativnih radionica, a umetnica je motive pronalazila najčešćce u dnevnoj štampi. Najviše su zastupljeni likovi poznatih glumaca i muzičara, kao što su: Mister Bin, Čarli Čaplin, Džoni Dep, Bred Pit, Deni de Vito i drugi.

- „Crtanje mi predstavlja vid relaksacije, kada želim malo da se odmorim od svega, najradije uzmem neki motiv iz novina, najčešće su to fotografije poznatih ličnosti koje pronalazim u ukrštenim rečima. Na početku ovog serijala crteža nisam ni mislila da će on rezultirati mojom samostalnom izložbom i želim da se zahvalim svim zaposlenima koji su mi to omogućili. Svakodnevno sam angažovana u okviru radno-okupacione terapije i smatram da je to izuzetan vid očuvanja i psihičke stabilnosti i motornih funkcija.“ – rekla je autorka izložbe.

- „Prvi put otvaramo izložbu karikatura koje su nastale u našim kreativnim radionicama i drago nam je što svakodnevno proširujemo opseg radova u kom se  naši korisnici sjajno snalaze. Naš posao jeste da im omogućimo da se kreativno izraze, da pokažu javnosti koliko je velik njihov talenat i kako velik rad stoji iza ova 22 crteža. Naš najveći posao je da prepoznamo njihove afinitete i da ih motivišemo da ih što više razvijaju.“ – istakla je Aleksandra Mudri, radni instruktor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1582
Povezane teme

Prvi april

izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.