Komentara: 12
Pregleda: 13210

Prvi maj na Paliću uz tradicionalne gužve i vašarsku atmosferu

01.05.2013. u 22:51h
Tradicionalno prvi dan maja, državni praznik rada, rezervisan je uglavnom za boravak u prirodi, sa prijateljima, porodicom i dragim ljudima, ali i za one koji žele da pobegnu iz grada i na kratko se presele u neke "mirnije krajeve".
Prvi maj na Paliću uz tradicionalne gužve i vašarsku atmosferu

Palić je mesto koje godinama unazad okuplja veliki broj posetilaca kako iz čitave Srbije tako i inostranstva, iz susedne Mađarske, ali i Hrvatske, sudeći po velikom broju vozila sa stranim registarskim oznakama.

Ni ove godine nije bilo ništa drugačije - Subotica većim delom dana pusta, a reke posetilaca prvomajskog uranka od ranih jutarnjih časova tekle su uz samo palićko jezero. Sadržaja za raznoliku zabavu, materijala za prehranu i osveženje, kao i gomila komercijalnog sadržaja nije falilo.

S obzirom na visoke temperature bilo je i onih koji su se rashlađivali uz jezero, ali bilo je i onih koji su na svojim "ulogorenim" mestima pridodali svoje improvizovane bazenčiće ne bi li se osvežili.

Na nekoliko mesta dežurale su službe medicinske pomoći koje su pomagale građanima da se izbore sa visokim temperaturama.

Standardne gužve bile su po ugostiteljskim objektima uz jezero, na Velikoj terasi, Maloj gostioni, Muškom štrandu i svim ovim improvizovanim šatorima gde se služilo sve i svašta - prava vašarska atmosfera. Veliku posećenost je takođe zabeležio i zoološki vrt koji je i ovaj put spremno dočekao goste, a u kombinaciji sa lepim (sunčanim) vremenom svi su mogli da uživaju.

Prvi maj na Paliću uz tradicionalne gužve i vašarsku atmosferu

Saobraćajna policija bila je na asistenciji na najfrekventnijim delovima pošto su mnogi pokušali da priđu svojim vozilima što bliže centru dešavanja, uz već veliki broj onih koji su došli alternativnim prevozom pa nastavili peške.

Za sve one koji su planski ili neplanski propustili sve ovo, zabeležili smo kroz foto izveštaj današnju atmosferu na većem reonu posećenijeg dela Palića.

Pogledajte povezane albume, možda se i pronađete negde :)

Prvi maj na Paliću uz tradicionalne gužve i vašarsku atmosferu

Ovako je izgledao centar grada jutros oko 9 časova

Proslava 1. maja na Paliću (#2)

Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2)
Pogledaj ostale fotografije

Proslava 1. maja na Paliću (#1)

Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1)
Pogledaj ostale fotografije

Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt)

Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt) Proslava 1. maja na Paliću (Zoo vrt)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 13210

Povezane vesti

Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

jezero palić

Prvi maj Palić

prvi maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.