Komentara: 14
Pregleda: 7118

Prva faza Pozorišta za 6 meseci

16.05.2013. u 18:29h
Izvor: SuMedija
Narodno pozorište se gradi predviđenom dinamikom, ali radovi još nisu spolja vidljivi, pa se Subotičani pitaju šta nedeljama radi veliki kran na objektu i kada će zablistati obrisi novoizgrađenih delova zgrade Talijinog hrama.
Prva faza Pozorišta za 6 meseci

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, je potvrdio za Subotičke novine da radovi na objektu napreduju i da će tokom leta Fond za kapitalna ulaganja uplatiti izvođaču ugovorenih 76,5 miliona dinara sa PDV-om za radove na zaštićenom (starom) delu objekta.

Od 12. aprila, kada je zvanično nastavljeno izvođenje radova na zaštićenom (starom) delu objekta, izvedeni su ili se izvode sledeći radovi: ojačanje zidanih temelja na zaštićenom delu objekta, gde to nije bilo urađeno, završetak izolaterskih radova na hidroizolaciji poda i zidova podzemnog dela podruma na zaštićenom delu objekta, završetak izrade ploča i zidova armirano-betonske kade u celom podrumu starog dela objekta. Zatim slede izrada nosivih armirano-betonskih zidova i nosećih zidova u podrumu zaštićenog dela objekta, izrada armirano-betonskih horizontalnih i vertikalnih serklaža u podrumu zaštićenog dela objekata.

Prva faza Pozorišta za 6 meseci

Radiće se i nova konstrukcija svih stepeništa između podruma i prizemlja zaštićenog dela objekta, nove međuspratne armirano-betonske konstrukcije iznad podruma i ostali prateći radovi, saznaju Subotičke novine.

Radove izvodi Konzorcijuma "Jumol" iz Subotice na osnovu dva ugovora o dodatnim radovima za drugu i treću fazu završetka rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje Pozorišta. Prvi ugovor je potpisan 28. septembra 2010, drugi 22. februara 2011. godine, a oba su potpisana između investitora (Narodno pozorište), Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, kao finansijera i konzorcijuma Jumol iz Subotice, kao izvođača radova.

Izvođač radova, Konzorcijum "Jumol" je za podizvođača radova, od 12. aprila angažovao "SMB gradnju" iz Subotice. Prema ugovoru i najavi izvođača, radovi predviđeni u ovoj fazi izgradnje, trajaće najduže šest meseci.

Prva faza Pozorišta za 6 meseci


Planirani radovi

Tokom ugovorenog perioda radiće se na izradi nosivih armirano betonskih zidova od opeke u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekta, orijentaciono do kote plus 11 metara, zatim zidova od opeke u podrumu, prizemlju i na spratu zaštićenog dela objekta i rekonstrukcija postojećih zidova, lukova i svodova od opeke, izrada armirano- betonskih horizontalnih i vertikalnih serklaža u podrumu, prizemlju i na spratu, zaštićenog (starog) dela objekta, orijentaciono do kote plus 11 metara, izrada armirano-betonske konstrukcije svih stepeništa u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekata, uključujući i glavno, reprezentativno stepenište između prizemlja i sprata.

Takođe će se raditi izrada novih međuspratnih konstrukcija iznad podruma, prizemlja i sprata, zaštićenog dela objekta, i rekonstrukcija postojećih međuspratnih konstrukcija od lukova i svodova od opeke u prednjem delu objekta, sanacija i rekonstrukcija elemenata konstrukcije u okviru ugovorenih sredstava zaštićenog dela objaketa do kote plu 11 metara i prateći radovi.

Izvor: SuMedija

Radovi na Narodnom pozorištu

Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu Radovi na Narodnom pozorištu
Pogledaj ostale fotografije

Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora)

Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora) Gradilište Narodnog pozorišta (poseta Pajtića i Pastora)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7118
Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

Modest Dulić

izgradnja narodnog pozorišta

fond za kapitalna ulaganja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.