Komentara: 3
Pregleda: 4033

Protokol o saradnji između Centra za socijalni rad i Udruženja "Stav plus"

09.07.2013. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
Potpisan je protokol o saradnji Centra za socijalni rad i Udruženja za pomoć i podršku osobama koje žive sa HIV virusom Stav plus. Protokolom je definisano da se poboljša saradnja u vidu prevencije i pružanja usluga u oblasti socijalne zaštite.
Protokol o saradnji između Centra za socijalni rad i Udruženja "Stav plus"

Od 70 odsto inficiranih osoba sa HIV virusom, 17 procenata traži i koristi usluge Centra za socijalni rad.Potpisani protokol treba da donese boljem razumevanju problema  i pružanje socijalne pomoći u svim segmentima. Prema podacima udruženja Stav plus 38 osoba je inficirano ovim virusom.

Potpisivanjem protokola o saradnji između Centra za socijalni rad i Udruženja Stav plus trebalo bi da se poboljša pružanje socijalne zaštite osobama inficiranim sa HIV virusom. Oni su najviše diskriminisani u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Poseban je problem je  i gde smestiti starije osobe koje su zaražene ovim virusom.

U Centru za socijalni rad objašnjavaju da su uvek pružali pomoć osobana koje su inficirane HIV virusom ukoliko je bilo potrebe. Protokolom koji je potpisan definisano je i da svi podaci o ovim licima moraju da budu tajni.

Procenjuje se da je u Srbiji 1700 osoba inficirano HIV virusom, ali pravi broj je daleko veći. U Severno-bačkom okrugu registrovano je 52 osobe od kojih je 11 umrlo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4033
Povezane teme

centar za socijalni rad

udruženje stav plus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.