Komentara: 3
Pregleda: 6484
Foto

Propuštena prilika za povratak titule šampiona u rvanju

05.12.2016. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Noć od koje se mnogo očekivalo nažalost nije se pretvorila u veliko slavlje. Spartak je u finalu poražen od Proletera i titula je ostala u Zrenjaninu. Veče rvanja ispunilo je očekivanja, publika može biti zadovoljna viđenim, ali ostaje gorak ukus za propuštenom prilikom.
Propuštena prilika za povratak titule šampiona u rvanju

Tri rvača sa olimpijskim iskustvom, brojni reprezentativci i budućnost srpskog rvanja na jednom mestu. Sve je obećavalo na dobar meč, borbe pune uzbuđenja, neizvesnosti i atraktivnih poteza, to je publika u subotičkoj Hali sportova i dobila.

U prvom polufinalnom meču Spartak je teže nego što je očekivano prošao Partizan (4:4, prednost u tuševima 3:1 za Spartak), dok je Proleter bio bolji od Potisja 6:2. U borbi za treće mesto Partizan je bio bolji od Potisja sa 6:2.

Veliko finale, očekivano i priželjkivano bilo je poslastica dana. Spartak je posle velike borbe i neizvesnosti poražen od zrenjaninskog Proletera i nažalost ni posle šest godina vratio nije titulu najbolje ekipe Srbije u Suboticu.

Propuštena prilika za povratak titule šampiona u rvanju

Po okončanju poslednje borbe usledio je muk u subotičkoj Hali sportova. Slavili su samo gosti iz Zrenjanina, a nagrada subotičkim rvačima za uloženi trud, naporno treniranje i sve rezultate koje su učenici Sretena Damnjanovića ostvarili kroz ligaški deo takmičenja nažalost je izostala ove sezone.

Finale: Spartak – Proleter 4:4

  • do 59 kg: Gazdag – Fris 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi) - 0:1
  • do 66 kg: T. Nađ – M. Nemeš 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi) - 0:2
  • 71 kg: D. Štefanek – Sremac 1:0 (tuš u 1. rundi) - 1:2
  • do 75 kg: Čikoš – Juanin 1:0 (tehnički tuš u 2. rundi) - 2:2
  • 80 kg: Balaž – V. Nemeš 0:1 (tehnički tuš u 1. rundi) - 2:3
  • 85 kg: Maksimović – Dobrev 1:0 (na bodove)  - 3:3
  • 98 kg: Franjković – Balo 1:0 (tehnički tuš u 2. rundi) - 4:3
  • 130 kg: Bosnić – Černicki 0:1 (tuš u 1. rundi) - 4:4

Najuzbudljivija borba desila se u kategoriji do 85kg koju je reprezentativac Maksimović dobio preokretom i poravnao rezultat na 3:3, u narednoj borbi Franjković je savladao Bala, a odlučujuću borbu za goste iz Zrenjanina dobio je ukrajinac Černicki koji je "tuširao" Bosnića čime je zbog većeg broja tuševa Proleter došao u prednost i osvojio titulu.

Propuštena prilika za povratak titule šampiona u rvanju

U Spartaku su bili vidno razočarani propuštenom prilikom da pred domaćom publikom vrate titulu u naš grad. Neki su krivili sebe, taktiku i neočekivano loše partije pojedinaca, dok su drugi bili besni na sudije, savez i "više sile".

Jedan od onih koji je izuzeno emotivno ispratio mečeve, bodrio i savetovao klupske kolege, ali žustro reagovao na sudijske odluke tokom i po završetku finalnog meča bio je i zlatni olimpijac i rvač Spartaka Davor Štefanek.

- Sudijski kriterijumi nisu bili isti, to je i više nego očigledno. Nama nisu svirali tuš u borbi Maksimovića protiv Dobreva, a u poslednjoj borbi, do 130kg, sudije su presudile tuš posle samo dve sekunde. Jednostavno nismo mogli da budemo prvaci države i pomirio sam se sa tim. Čestitam svim rvačima, pre svega mojoj ekipi. Mi smo dali svoj maksimum, mislim da smo oštećeni u ovom finalu od strane sudija. Spartak je pokraden sa tom borbom (85kg) i zato nismo prvaci države! - izjavio je vidno razočarani Štefanek

Propuštena prilika za povratak titule šampiona u rvanju

Nešto hladnije glave bio je iskusni strateg Spartaka, živa legenda subotičkog i srpskog rvanja Sreten Damnjanović. On je rekao da zamera samo sebi i rvačima koji nisu odrvali kako su trebali.

- Sportska sreća koja je uvek dobrodošla kod nas je večeras izostala, ali pored sebi zameram Čikošu i Bosnićušto nisu uradili ono što su trebali da urade. Čikoš je trebao da "tušira", a Bosnić nije smeo da dozvoli tuš. To je bila razliak koja je presudila u Proleterovu korist - rekao je Damnjanović neposredno po završetku finalnog meča

Trener Spartaka smatra da je njegova ekipa suviše opušteno i samouvereno ušla u prvi meč i teže nego što je planirala obezbedila put u finale

- Imali smo težak meč u polufinalu, mogu da kažem da smo se pokidali u njemu, tako smo isto dokazali i u polufinalu, sa dobrim rvačima bili smo na pragu željenog cilja, ali ponavlja, dvojica mojih rvača borbe su završili ispod očekivanja - dodao je Damnjanović

Propuštena prilika za povratak titule šampiona u rvanju

Rvač koji je sinoć dobio najveće ovacije sa tribina Hale sportova je bio Aleksandar Maksimović, koji je uz podršku publike, klupskih kolega veoma srčano izneo svoj meč, u kojem je opšti utisak zaslužio pravičnije suđenje.

- Jako mi je krivo, ja bi u onom prvom zahvatu realno sudio tuš. On s eu jednom trenutku opustio i legao, ali kada je video da su sudije na njegovoj strani on je počeo da se vadi, čupa, pa sudije nisu svirale tuš i zbog toga mi je jako žao - rekao je Maksimović

Za najboljeg rvača Prve lige Srbije proglašen je Davor Štefanek, koji je priznanje primio sa ogromnim suzama u očima, još uvek pod utiskom propuštene prilike da se podigne klupski šampionski pehar. Za najuspešnijeg trenera proglašen je trener Proletera Vojislav Trajković.

Izvor: Subotica.com
Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju Završni turnir Prve lige Srbije u rvanju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 6484

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.