Komentara: 2
Pregleda: 3046

Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača

25.11.2014. u 17:43h
Izvor: RTV City
Osnovni cilj donošenja novog Zakona o zaštiti potrošača je jačanje institucionalnog okvira za zaštitu potrošača i uloge nevladinih udruženja.
Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača

Zakona o zaštiti potrošača usklađen je sa propisima Evropske unije i obezbeđuje mehanizme za njegovo sprovođenje, rekla je pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Vesna Novaković prilikom promocije ovog pravnog akta u Regionalnoj privrednoj komori.

Zakon je usvojen 22. septembra i rezultat je zajedničkog rada privrede, nevladinih organizacija i državnih organa.

Kao najvažnije, Novaković je istakla novine koje se odnose na informisanje potrošača, obaveze ugovornih strana i nadzor, a po prvi put se pojavljuje termin kolektivni interes potrošača.

Izvor: RTV City
Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača Promocija novog Zakona o zaštiti potrošača
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3046
Povezane teme

zakon o zaštiti potrošača

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.